Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανείπωτη τραγωδία: Στους 32 νεκρούς ο προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου

O μέχρι στιγ­μής απο­λο­γι­σμό του ναυα­γί­ου στη θαλάσ­σια περιο­χή 47 ν.μ. νοτιο­δυ­τι­κά της Πύλου κάνει λόγο για 32 νεκρούς και 104 δια­σω­θέ­ντες. Υπάρ­χει φόβος, δε, ότι ο αριθ­μός των νεκρών θα αυξη­θεί καθώς εκφρά­ζο­νται ανη­συ­χί­ες για μετα­νά­στες που εγκλω­βί­στη­καν στα αμπά­ρια του αλιευτικού.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες οι μετα­νά­στες που επέ­βαι­ναν στο αλιευ­τι­κό που βού­λια­ξε κάτω από αδιευ­κρίν­στες μέχρι στιγ­μής συν­θή­κες, ήταν από το Αφγα­νι­στάν, το Πακι­στάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Σύμ­φω­να με τις εκτι­μή­σεις του λιμε­νι­κού στο σκά­φος, επέ­βαι­ναν εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι, όπως δια­πί­στω­σε και το περι­πο­λι­κό σκά­φος που συνό­δευε το αλιευ­τι­κό από το μεση­μέ­ρι της Τρίτης.

Στην επι­χεί­ρη­ση έρευ­νας και διά­σω­σης συμ­με­τέ­χουν δύο περι­πο­λι­κά σκά­φη και ένα ναυα­γο­σω­στι­κό του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος, μία φρε­γά­τα του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού και επτά παρα­πλέ­ο­ντα πλοία. Επί­σης ένα ελι­κό­πτε­ρο του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, ένα μη επαν­δρω­μέ­νο αερο­σκά­φος της FRONTEX και ένα αερο­πλά­νο C‑130 της Πολε­μι­κής Αεροπορίας.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο