Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο κουβανικός λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να καθορίζει το μέλλον του χωρίς ξένες παρεμβάσεις

Παρέμ­βα­ση στη συζή­τη­ση για τη «συμ­φω­νία πολι­τι­κού δια­λό­γου και συνερ­γα­σί­ας ΕΕ-Κού­βας» πραγ­μα­το­ποί­η­σε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρασβούργο.

Στην ομι­λία του ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου-Αλα­βά­νος τόνι­σε, σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, τα εξής:

«Η Κού­βα έχει κατο­χυ­ρώ­σει σημα­ντι­κά δικαιώ­μα­τα για το λαό της στη δημό­σια δωρε­άν Παι­δεία, στην προ­στα­σία των εργα­ζο­μέ­νων. Δαπα­νά για την απο­κλει­στι­κά δημό­σια, δωρε­άν Υγεία 24% του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού της. Έτσι μπό­ρε­σε να αντι­πα­λέ­ψει την παν­δη­μία, να συν­δρά­μει με απο­στο­λές για­τρών δεκά­δες λαούς του κόσμου.

Οι ΗΠΑ, από το 1961 με τον δολο­φο­νι­κό απο­κλει­σμό και τα 245 απα­ρά­δε­κτα μέτρα που έχουν προ­κα­λέ­σει ζημιές πάνω από 140 δισ. δολά­ρια, αλλά και η ΕΕ, που συκο­φα­ντεί την Κού­βα για παρα­βί­α­ση των ανθρώ­πι­νων δικαιω­μά­των και επι­διώ­κει να επω­φε­λη­θεί από τον απο­κλει­σμό ώστε να προ­ω­θή­σει τους στό­χους του ευρω­παϊ­κού κεφα­λαί­ου, έχουν δια­κη­ρυγ­μέ­νο στό­χο να υπο­νο­μεύ­σουν τις κατα­κτή­σεις του κου­βα­νι­κού λαού».

«Όσοι ενδια­φέ­ρο­νται πραγ­μα­τι­κά για τα δικαιώ­μα­τα, τις ανά­γκες του κου­βα­νι­κού λαού, πρέ­πει σήμε­ρα να απαι­τή­σουν την άμε­ση άρση του απο­κλει­σμού, που έχει επι­βάλ­λει ο αμε­ρι­κά­νι­κος ιμπε­ρια­λι­σμός, την κατάρ­γη­ση όλων των κυρώ­σε­ων που υπο­σκά­πτουν τα δικαιώ­μα­τα του κου­βα­νι­κού λαού και τις κατα­κτή­σεις της επα­νά­στα­σης, στε­ρούν την πρό­σβα­ση σε βασι­κά αγα­θά και υπη­ρε­σί­ες. Να ανα­γνω­ρί­σουν το ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μα του Κου­βα­νι­κού λαού να καθο­ρί­ζει το μέλ­λον του χωρίς ξένες επεμ­βά­σεις» τόνι­σε, κατα­λή­γο­ντας στην παρέμ­βα­σή του ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο