Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οικονομική Εξόρμηση ΚΚΕ: Πάνω από το μισό πλάνο καλύφτηκε – συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά

Ξεπέρασε το 50% η κάλυψη του συνολικού πλάνου λίγο πριν
βγει ο πρώτος μήνας της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, μετά το 5ο κατά σειρά “κλείσιμο”, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη, έχει καλυφτεί το 53,53%, γεγονός που γεμίζει εκ νέου με αισιοδοξία τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για να συνεχίσουν ακόμη πιο αποφασιστικά τη μάχη _μετά το “κλείσιμο”, 13 του μήνα, είχε φτάσει στο 40,25%.

Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ: Ξεπεράσαμε το 40% _Προχωράμε στην υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου

«Οδηγός της κούρσας» μεταξύ των Οργανώσεων Περιοχής συνεχίζει να είναι η ΚΟ Εξωτερικού με 60,56%, χωρίς όμως να καταφέρει να ξεμακρύνει από τους «διώκτες» της. Στη 2η θέση ανέβηκε η ΚΟ Ηπείρου με 58,44% αφήνοντας στην 3η την ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με 56,45%. Στον «προθάλαμο» της πρώτης τριάδας αναμένει η ΚΟ Αττικής με 55,09%. Συνωστισμός λίγο πιο πίσω, πάνω από το 53%, όπου βρίσκονται οι ΚΟ Αιγαίου με 53,42%, Θεσσαλίας με 53,30% και Κεντρικής Μακεδονίας με 53,04%. Ακολουθούν οι ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 47,45% και Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 47,15%, η οποία με ένα καλό «κλείσιμο», σχεδόν 11%, ξεκόλλησε από τη γαλαρία. Σε απόσταση αναπνοής είναι η ΚΟ Κρήτης με 47,07%, ενώ έπονται οι ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 43,47% και Πελοποννήσου με 43,24%.

Η ΚΝΕ, που έχει καλύψει το 57,38% του πλάνου της. Το 38,18% έχει καλύψει η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 41% αυτή του «902».

Έστειλα στο Κόμμα δέκα μάρκα ακόμα -μη γράψουν το όνομά μου μόνο τα αρχικά μου … τα πολλά σαν πάρτε το όνομά μου βάλτε!

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα ζευγάρια της άμιλλας μεταξύ των Οργανώσεων.

Έτσι, η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Κόμματος καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Θεσσαλίας, ώστε να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στη συλλογική προσπάθεια της υπερκάλυψης των στόχων.

Στο κάλεσμά της μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θεωρούμε μεγάλο κίνητρο να καταταγούμε ψηλότερα στην άμιλλα (…)Γιατί, μαζί με τα μεγάλα μέτωπα στα οποία το Κόμμα δίνει όλες του τις δυνάμεις, εμείς και εσείς, σύντροφοι της Θεσσαλίας, αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον λαό στις περιοχές μας απροστάτευτο απέναντι στις πλημμύρες και τις πυρκαγιές πρόσφατα. Ξέρουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει να έρχεσαι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο για τις ζωές, την υγεία, το βιος του μεροκαματιάρη, να μπαίνεις μπροστά με άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές για να οργανωθεί η αλληλεγγύη, να συναντάς την απόγνωση αλλά και την ελπίδα, όταν υλοποιείται στην πράξη το σύνθημα “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής”.

Παράλληλα και εμείς και εσείς ατσαλωνόμαστε στη μάχη για να μη μετατραπούν οι περιοχές μας σε απέραντα ΝΑΤΟικά στρατόπεδα, για να κλείσουν οι βάσεις και να σταματήσουν οι διευκολύνσεις που δίνουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά στους μακελάρηδες των λαών…

Είμαστε σίγουροι ότι η προκήρυξη της άμιλλας ανάμεσα στις Οργανώσεις μας θα συμβάλει, ώστε με μεγαλύτερο πολιτικό άνοιγμα να αναδείξουμε σε περισσότερους τις αιτίες της κατάστασης που βιώνουμε… και να οργανώσουμε την εναντίωση του λαού μας…

Σύντροφοι της ΚΟ Θεσσαλίας, στη σχεδόν απίθανη περίπτωση που μας ξεπεράσετε, θα φιλοξενήσουμε τους 5 πρωτοπόρους συντρόφους της Οργάνωσής σας στην Οικονομική Εξόρμηση συνδυάζοντας λίγες μέρες ξεκούρασης στο σμαραγδένιο νησί της Θάσου με περιήγηση σε μνημεία της περιοχής μας για το ηρωικό καπνεργατικό κίνημα, τον αγώνα των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ και την εποποιία του ΔΣΕ”.

Σε άμιλλα οι ΟΠ Αττικής και Κ. Μακεδονίας
για να πάει η ΚΝΕ ένα μπόι ψηλότερα!

Η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ απηύθυνε στην ΟΠ Αττικής πρόσκληση για άμιλλα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“(…) Αποφασίζουμε να καλέσουμε σε άμιλλα την ΟΠ Αττικής, για να πάει η Οργάνωση ένα μπόι ψηλότερα!

Σύντροφοι από την Αττική, σας καλούμε να δώσουμε μαζί αυτήν τη μάχη, να αποτελέσει η φετινή Οικονομική Εξόρμηση μια ακόμα ευκαιρία μάχιμης συζήτησης, αποκάλυψης και συμπόρευσης με τους νέους και τις νέες των περιοχών μας.

Καταστρώνουμε μάχιμο σχέδιο για την κάλυψη του πλάνου που περιλαμβάνει όλες τις πόλεις και τα χωριά της περιοχής μας, όπου η νεολαία πηγαίνει σχολείο, σπουδάζει, εργάζεται. Βάζουμε στόχο να μη μείνει ούτε ένας νέος που δεν θα φτάσει το κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ! Σύντροφοι από την Αττική, βάλτε τα δυνατά σας, η μάχη θα είναι δύσκολη. Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για την υπερκάλυψη των στόχων. Για τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ!”.

Από την πλευρά της, η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ αποδέχθηκε άμεσα την πρόσκληση σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα:

“Αγαπητοί σύντροφοι, είμαστε βέβαιοι ότι οι Οργανώσεις μας και στην Κεντρική Μακεδονία και στην Αττική δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για την υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ…
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενισχύονται οικονομικά από τον λαό και παλεύουν με τον λαό. Και οι δύο Οργανώσεις μας έχουν σημαντική συμβολή στη συνολική προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση της ΚΝΕ, και είμαστε υπερήφανοι για αυτή.

Αυτή μας η δυνατότητα άλλωστε μπαίνει “στο μάτι” του συστήματος, αυτήν αποσκοπούν να πλήξουν τα διάφορα αντικομμουνιστικά ψέματα που διακινούνται, το πρόστιμο εναντίον του Κόμματός μας, επειδή δεν “δίνει” στις αρχές τα ονόματα των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν οικονομικά από το υστέρημά τους, αλλά και άλλα, όπως τα πρόσφατα πρόστιμα από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθήνας που πήραν κι αυτά “την απάντησή” τους!
Τους απαντάμε αποφασιστικά εντείνοντας την οικονομική δουλειά σε περισσότερους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέους εργαζόμενους, άνεργους! Θέλουμε φέτος να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά!

Καλείτε σε άμιλλα την Οργάνωση Περιοχής που πρόσφατα, στο 13ο Συνέδριό μας πήρε τη σημαία της ΚΝΕ για τη συμβολή της στην οικονομική δουλειά.
Εμείς θα παλέψουμε και να σας περάσουμε στην άμιλλα και τη σημαία της ΚΝΕ να κρατήσουμε!
Σας στέλνουμε θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς για υγεία και δύναμη στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης και όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας”.

Πηγή Ριζοσπάστης