Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Εκλεγμένοι κομμουνιστές στην περιφέρεια Πριμόριε καταδικάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασαν δημόσια εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) κατά την διάρκεια συνεδρίασης στην Συνέλευση της περιφέρειας Πριμόριε στην ανατολική Ρωσία.

Παρεμβαίνοντας σε συζήτηση για την αποκατάσταση οικογενειών Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στον πόλεμο, o περιφερειακός σύμβουλος Λεονίντ Βασιούκεβιτς (φωτο αριστερά) ζήτησε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και την επιστροφή των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία. Όπως τόνισε ο Βασιούκεβιτς και άλλος ένας συνάδελφός του, επίσης μέλος του ΚΚΡΟ, η συνέχιση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα σημάνει αύξηση του αριθμού των νεκρών, των τραυματισμένων, των ορφανών παιδιών, κλπ.

Ο κυβερνήτης του Πριμόριε, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, διέταξε την άμεση αποχώρηση των δύο κομμουνιστών συμβούλων από την συνεδρίαση, ενώ χαρακτήρισε «προδότη» των Βασιούκεβιτς που τόλμησε να ζητήσει τον τερματισμό του πολέμου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΚΚΡΟ στο περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Ντογλάτσεφ σημείωσε ότι τέτοιες απόψεις «συκοφαντούν την τιμή του ΚΚΡΟ» και υπογράμμισε την στήριξη του κόμματος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι το ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα μετά απ’ αυτό του Βλ. Πούτιν, τάχθηκε εξ’ αρχής υπέρ του πολέμου στηρίζοντας τις επιδιώξεις της ρωσικής αστικής τάξης στον ανταγωνισμό της με τα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, ΗΠΑ και ΕΕ.

Πηγές: idommunism.com, Ριζοσπάστης.

Τα ρωσικά ΚΚ και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα