Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στίγκας για βουλευτές των «Σπαρτιατών»: «Πήγαιναν στο Δομοκό για οδηγίες από τον Κασιδιάρη» – «Θα διαγράψω και άλλους»

Συνεχίζει να μαίνεται ο «εμφύλιος» στο ακροδεξιό παραμάγαζο του Κασιδιάρη «Σπαρτιάτες», με τον Βασίλη Στίγκα να περνά στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας με νέες του δηλώσεις πως βουλευτές του κόμματός του πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες από το πρώην πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής.

«Δεν ξέρω αν έπαιρναν γραμμή, δεν θέλω να μιλήσω είπα, ο νοών νοείτω», ανέφερε μιλώντας στο Action 24, ενώ προανήγγειλε νέες διαγραφές από το κόμμα. «Όσοι ξεπεράσουν τα εσκαμμένα και δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του κόμματος, βεβαίως θα διαγράψω και άλλους. Το πανηγύρι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει».

Η εσωκομματική διαμάχη μεταξύ του Στίγκα και των υπόλοιπων 11 μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του μορφώματος προέκυψε από την άρνηση του πρώτου να υπάρξει ανοιχτή και δημόσια στήριξη των «Σπαρτιατών» στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν διαμηνύσει ότι ήθελαν το αντίθετο.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται στο φως καθώς και τα αλληλομαχαιρώματα επιβεβαιώνουν πως όχι μόνο ο έγκλειστος του Δομοκού είναι ο σκιώδης αρχηγός του μορφώματος που κινεί τα νήματα των «μπροστινών» του αλλά και ότι όλα γίνονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο κόμμα και την παχυλή κρατική χρηματοδότηση, η οποία ξεπερνά ετησίως το 1 εκατομμύριο.

Πάντως, για να χρηματοδοτηθεί ένα κόμμα από το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να έχει κατέβει στις εθνικές εκλογές. Και επειδή τυχόν νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα συσταθεί υπό την καθοδήγηση Κασιδιάρη δεν θα έχει προκύψει μετά τις εκλογές, αλλά από τη διασπασμένη ομάδα των «Σπαρτιατών», αυτό δεν είναι εφικτό. Εκτός εάν οι «αντάρτες» καταφέρουν να πάρουν μέσα από ένα συνέδριο –το οποίο επιδιώκουν αλλά αρνείται ο κ. Στίγκας– την ηγεσία του κόμματος και μόνο σε αυτή την περίπτωση θα διεκδικούσαν και την κρατική χρηματοδότηση.