Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Να ακουστεί δυνατά το «ως εδώ» στην πολιτική που έχει μετατρέψει την Αθήνα σε πάρκο ξενοδοχείων (AUDIO)

«Είναι μία καλή πολι­τι­κή συγκυ­ρία, με βάση και την άνο­δο του Κόμ­μα­τός μας, για να αλλά­ξουν τα πράγ­μα­τα στο Δήμο της Αθή­νας, για να ακου­στεί δυνα­τά το “ως εδώ” σε μια πολι­τι­κή που έχει μετα­τρέ­ψει την πόλη σε πάρ­κο ξενο­δο­χεί­ων, βρα­χυ­χρό­νιας μίσθω­σης και γει­το­νιές σε δια­σκε­δα­στή­ρια», τόνι­σε μετα­ξύ άλλων ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», σε συνέ­ντευ­ξή του το πρωί της Παρα­σκευ­ής 1 Σεπτέμ­βρη στο Πρώ­το Πρό­γραμ­μα της ΕΡΑ.

Πρό­σθε­σε ότι είναι η πολι­τι­κή που αντι­με­τω­πί­ζει την πόλη ως του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν, η οποία είχε τη στή­ρι­ξη και των συν­δυα­σμών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Δημο­τι­κό Συμβούλιο.

Ο Ν. Σοφια­νός σημεί­ω­σε ότι υλο­ποιεί­ται μια πολι­τι­κή που δεν έχει στις προ­τε­ραιό­τη­τές της τις καθη­με­ρι­νές ανά­γκες των Αθη­ναί­ων, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας ότι σπα­τα­λή­θη­καν 13 εκα­τομ­μύ­ρια για δια­πλά­τυν­ση των μεγα­λύ­τε­ρων πεζο­δρο­μί­ων της Αθή­νας, στην Πανε­πι­στη­μί­ου, την ώρα που σε εκα­το­ντά­δες δρό­μους της πόλης έχου­με πεζο­δρό­μια του μισού ή του ενός μέτρου και δόθη­καν 13,5 εκατ. για να δια­φη­μί­σουν του­ρι­στι­κά την πόλη, ενώ τα περισ­σό­τε­ρα σχο­λεία είναι παμπά­λαια και τα τελευ­ταία χρό­νια δεν φτιά­χθη­κε ούτε ένα νέο σχολείο!

Ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» υπο­γράμ­μι­σε ότι όλα αυτά περ­νούν μέσα από πολι­τι­κές απο­φά­σεις και πρό­σθε­σε ότι «η δική μας απά­ντη­ση είναι να συμ­βά­λου­με σε μια ανά­σα στη ζωή, στα οικο­νο­μι­κά των Αθη­ναί­ων, σε μία ανά­σα στην πόλη».

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τη δυσα­ρέ­σκεια των πολι­τών για τη σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή, ο Ν. Σοφια­νός ανέ­φε­ρε πως «τη  διά­θε­ση που υπάρ­χει για “όχι άλλη θητεία Μπα­κο­γιάν­νη” μπο­ρεί να την εκφρά­σου­με εμείς, με γνώ­σεις, με πεί­ρα, με συνέ­χεια, με μαχη­τι­κό­τη­τα που την έχου­με απο­δεί­ξει όλα τα χρόνια».

Για το ενδε­χό­με­νο δεύ­τε­ρου γύρου στις εκλο­γές στο Δήμο Αθη­ναί­ων, επι­σή­μα­νε ότι «είναι απαί­τη­ση του λαού της Αθή­νας για 2ο γύρο, όπου θα υπάρ­χει πραγ­μα­τι­κά δια­φο­ρε­τι­κή πολι­τι­κή που θα αντι­πα­ρα­τε­θεί με την πολι­τι­κή Μπα­κο­γιάν­νη και αυτό το εκφρά­ζου­με εμείς και αυτό το αντι­λαμ­βά­νε­ται ένας ευρύ­τε­ρος κόσμος».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο