Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ — Εργατικά σωματεία: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου στο υπ. Εργασίας ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Μαζι­κή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας πραγ­μα­το­ποιεί­ται αυτή την ώρα από Ομο­σπον­δί­ες, Εργα­τι­κά Κέντρα και Συν­δι­κά­τα, δίνο­ντας συνέ­χεια στις αγω­νι­στι­κές δρά­σεις ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας, που γιγα­ντώ­νει την «ευε­λι­ξία» και επι­φέ­ρει νέο χτύ­πη­μα στο δικαί­ω­μα της απεργίας.

Στο πλαί­σιο της κινη­το­ποί­η­σης οι συν­δι­κα­λι­στι­κοί φορείς παρα­χω­ρούν συνέ­ντευ­ξη Τύπου, ενώ τα συν­δι­κά­τα προ­ε­τοι­μά­ζουν τη συμ­με­το­χή τους στη δια­δή­λω­ση που οργα­νώ­νε­ται το Σάβ­βα­το 9 Σεπτέμ­βρη στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, αλλά και στη­με­γά­λη σύσκε­ψη στη Δρα­πε­τσώ­να στις 13 Σεπτέμ­βρη για την οργά­νω­ση της λαϊ­κής κινητοποίησης.

Η κεντρι­κή εισή­γη­ση γίνε­ται από τον Γιώρ­γο Στε­φα­νά­κη, πρό­ε­δρο του Συν­δι­κά­του Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Επι­σι­τι­σμού Του­ρι­σμού και Ξενο­δο­χεί­ων Ν. Αττι­κής  ο οποί­ος μετα­ξύ άλλων ανά­φε­ρε ότι, «είναι ξεκά­θα­ρο ότι πρό­κει­ται για ένα νέο αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα που στό­χο έχει να γιγα­ντώ­σει την ευε­λι­ξία και να εντα­τι­κο­ποι­ή­σει την εργα­σια­κή εκμε­τάλ­λευ­ση των εργα­ζο­μέ­νων. Αφο­ρά όλους τους εργα­ζό­με­νους σε δημό­σιο και ιδιω­τι­κό τομέα, όπως θα απο­δεί­ξου­με και με τις υπό­λοι­πες παρεμ­βά­σεις των συναδέλφων.

Από τη σημε­ρι­νή μας κινη­το­ποί­η­ση, καλού­με όλους τους συνα­δέλ­φους μας, όλα τα σωμα­τεία να ξεκι­νή­σου­με τη μάχη, για να προ­ε­τοι­μα­στεί άμε­σα αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση στο νομο­σχέ­διο που περ­νά­ει αλυ­σί­δες στη ζωή μας, για να εμπο­δί­σου­με την κατά­θε­σή του στη Βουλή».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο