Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών

Σε σχό­λιό του για το δημο­σί­ευ­μα του in.gr σχε­τι­κά με διάρ­ρη­ξη στο Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Η κυβέρ­νη­ση οφεί­λει να δώσει άμε­σα εξη­γή­σεις σχε­τι­κά με τη διάρ­ρη­ξη στο Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, όπως απο­κα­λύ­πτε­ται σε δημο­σιεύ­μα­τα, και να ενη­με­ρώ­σει για το τι ακρι­βώς έχει συμ­βεί κι αν έχουν κλα­πεί έγγρα­φα και αρχεία και μάλι­στα αν αυτή η υπό­θε­ση σχε­τί­ζε­ται με τη διαρ­ροή email και τις έρευ­νες που διε­ξά­γο­νται. Είναι σε κάθε περί­πτω­ση περί­ερ­γο ότι για ένα τόσο σοβα­ρό περι­στα­τι­κό η πλη­ρο­φό­ρη­ση έγι­νε από Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης κι όχι από το ίδιο το αρμό­διο υπουργείο.

Το περι­στα­τι­κό αυτό επι­βε­βαιώ­νει για μια ακό­μα φορά την ανυ­παρ­ξία στοι­χειω­δών μέτρων προ­στα­σί­ας σε υπη­ρε­σί­ες υπουρ­γεί­ων, που συν­δέ­ο­νται μάλι­στα με προ­σω­πι­κά δεδο­μέ­να πολι­τών και τη διε­ξα­γω­γή των εκλογών.

Οι πολι­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης είναι δεδο­μέ­νες, όσα πορί­σμα­τα κι αν εκδώ­σει για να καλύ­ψει την υπό­θε­ση. Η ανά­γκη σύγκλη­σης της Επι­τρο­πής Θεσμών και Δια­φά­νειας της Βου­λής, που έχει ζητή­σει το ΚΚΕ, προ­κει­μέ­νου να προ­σέλ­θει η κ. Κερα­μέ­ως και να δώσει εξη­γή­σεις, γίνε­ται ακό­μα πιο επι­τα­κτι­κή, μετά το νέο περι­στα­τι­κό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας».

 

Ν. Λαπα­θιώ­της, Οι νικη­μέ­νοι της ζωής – Ποιήματα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο