Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference League! _Φωτο Video

 

Είναι γεγο­νός! Ο Ολυ­μπια­κός μετά την δεύ­τε­ρη — εντός έδρας αυτή τη φορά — νίκη του επί της Άστον Βίλα περ­νά­ει στον τελι­κό του Conference League.

Επι­κρα­τώ­ντας με 2–0 επί της αγγλι­κής ομά­δας, συνο­λι­κό σκορ 6–2, με σκό­ρερ τον Ελ Καα­μπί (ο οποί­ος και στα δύο παι­χνί­δια των ημι­τε­λι­κών σκό­ρα­ρε 5 φορές!) πήρε το εισι­τή­ριο για τον τελικό.

Η ομά­δα του Μεντι­λί­μπαρ πλέ­ον ετοι­μά­ζε­ται για πρώ­τη φορά να συμ­με­τέ­χει σε τελι­κό ευρω­παϊ­κής διοργάνωσης.

 

Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» νίκη­σαν για δεύ­τε­ρη φορά την Άστον Βίλα και πήραν την πρό­κρι­ση για τον τελι­κό του UEFA Europa Conference League! Ο Ολυ­μπια­κός ήταν και πάλι καλύ­τε­ρος από τους Άγγλους και νίκη­σε με 2–0 και πέρα­σε στον τελι­κό με συνο­λι­κό σκορ 6–2!

Ο Θρύ­λος για πρώ­τη φορά στην ιστο­ρία του θα λάβει μέρος σε τελι­κό ευρω­παϊ­κής διορ­γά­νω­σης, ο οποί­ος θα γίνει στις 29 Μαΐ­ου στη Φιλα­δέλ­φεια με αντί­πα­λο τη Φιο­ρε­ντί­να η οποία απέ­κλει­σε την Κλαμπ Μπριζ στα ημιτελικά.

Στο 25′ ο Ντά­γκλας Λουίς έκα­νε το σουτ έξω από την περιο­χή με τον Τζο­λά­κη να μπλο­κά­ρει στα­θε­ρά, ενώ ο ίδιος παί­κτης εκτέ­λε­σε απευ­θεί­ας φάουλ στο 34′ και η μπά­λα πήγε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Ολυ­μπια­κός είχε τη δική του καλή στιγ­μή, όταν ο Φορ­τού­νης πήρε την μπά­λα από τον Ποντέν­σε, έκα­νε το σουτ στην κίνη­ση και μπλό­κα­ρε ο Μαρ­τί­νες. Στο τέταρ­το λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων ήταν η τελευ­ταία καλή φάση του παι­χνι­διού, με τον Μπέι­λι να κάνει το σουτ έξω από την περιο­χή και τον Τζο­λά­κη να διώ­χνει σε κόρνερ.

Έμει­νε το 1–0 του Θρύ­λου και οι δύο ομά­δες πήγαν στ’ αποδυτήρια.

Στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο ο Ολυ­μπια­κός είχε το υπέρ του σκορ και αυτό που ήθε­λε ήταν να το κρα­τή­σει και το κατά­φε­ρε με τον καλύ­τε­ρο τρό­πο, ενώ παράλ­λη­λα σημεί­ω­σε και ένα ακό­μη γκολ. Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» δεν άφη­σαν σε καμία περί­πτω­ση τους Άγγλους να κάνουν το παι­χνί­δι τους και όταν τους παρου­σιά­στη­κε η ευκαι­ρία έκα­ναν και το 2–0.

Αρχι­κά στο 60′ η Άστον Βίλα απεί­λη­σε με σουτ του Ντου­ράν μέσα από την περιο­χή, αλλά έδιω­ξε ο Τζο­λά­κης. Στο 79′ ο Τζο­λά­κης έκα­νε το βολέ από την περιο­χή του, ο Ελ Καα­μπί βγή­κε στην αντε­πί­θε­ση, έκα­νε το κοντρόλ βγή­κε τετ α τετ και με πλα­σέ σημεί­ω­σε το 2–0. Ένα γκολ το οποίο αρχι­κά ο βοη­θός το ακύ­ρω­σε ως οφσάιντ, αλλά η φάση ελέγ­χθη­κε στο VAR και ο διαι­τη­τής μετά από λίγο έδει­ξε τη σέντρα για το τελι­κό 2–0!

Έτσι ο Ολυ­μπια­κός πήρε δεύ­τε­ρη νίκη απέ­να­ντι στην Άστον Βίλα, με συνο­λι­κό σκορ 6–2 και παράλ­λη­λα πήρε το ιστο­ρι­κό εισι­τή­ριο για τον τελι­κό του UEFA Europa Conference League, εκεί όπου στις 29 Μαΐ­ου οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» θα αντι­με­τω­πί­σουν τη Φιορεντίνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντι­λί­μπαρ): Τζο­λά­κης, Ροντι­νέι, Κάρ­μο, Ρέτσος, Κίνι (77′ Απο­στο­λό­που­λος), Έσε, Ιμπό­ρα (73′ Όρτα), Τσι­κί­νιο, Φορ­τού­νης, Ποντέν­σε (63′ Μασού­ρας), Ελ Κααμπί.

Άστον Βίλα (Ο. Έμε­ρι): Μαρ­τί­νες, Κας (86′ Kesler Hayden), Τόρες, Κόν­σα, Ντιέ­γκο, Κάρ­λος (66′ Ιρεγκ­μπου­νάμ), Ντί­νιε (86′ Μουν­ρό), Ντια­μπί (58′ Ντου­ράν), Μακ­Γκιν, Ντά­κλας Λουίς, Μπέι­λι (86′ Κέλι­μαν), Γουότκινς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο