Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Καταγγέλλει την επίθεση στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) καταγγέλλει την ένταση της αστυνομικής βίας και την επίθεση στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ. Η σχετική ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταγγέλλει το απαράδεκτο κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής που αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρο έναν διακεκριμένο άνθρωπο των τεχνών, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του. Οι δυνάμεις καταστολής όχι μόνο τους τρομοκράτησαν εισβάλλοντας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ασκώντας τους βία αλλά στόχευσαν ακόμα παραπέρα στον εξευτελισμό, την ταπείνωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του ίδιου και της οικογένειας του. Τα απάνθρωπα κρούσματα αυτά αστυνομικής αυθαιρεσίας με τις συλλήψεις, τις “κουκούλες” στα κεφάλια των συλληφθέντων, οι καταγγελίες για απειλή και άσκηση βίας σε βάρος των κατοίκων της περιοχής έρχονται να προστεθούν σε έναν μακρύ κατάλογο αντίστοιχων περιστατικών που σημειώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα όπως το “ξεγύμνωμα συλληφθέντων”.

Ο στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι προφανής. Να τρομοκρατηθεί ο λαός και να εμπεδώσει το αυταρχικό δόγμα “νόμος και τάξη”. Δεν θα τους περάσει!

Οι ηθοποιοί καταδικάζουμε την κρατική καταστολή που πάει χέρι-χέρι όλα αυτά τα χρόνια με την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλων των καλλιτεχνών και στεκόμαστε στο πλάι του συναδέλφου και της οικογένειας του»!