Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τι θα κάνεις στη ΔΕΘ πατριώτη;

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Το προσεχές Σάββατο, με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης, δύο «Ελλάδες» θα βρεθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η μια Ελλάδα- η Ελλάδα της άρχουσας τάξης, των αφεντικών, των μεγαλοβιομηχάνων, των αριστερής και δεξιάς κοπής πολιτικών παρατρεχάμενων και «τρωκτικών» – θα βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, στο Βελλίδειο. Εκεί όπου ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η κουστωδία του θα δώσει άλλο ένα ρεσιτάλ πολιτικής εξαπάτησης, αυτήν τη φορά για το «τέλος των μνημονίων» και την επερχόμενη «ανάπτυξη».

Καλά φυλασσόμενη πίσω από κλούβες της αστυνομίας και χιλιάδες άνδρες των ΜΑΤ, η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό θα εξαπολύσουν άλλο ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας για το λαό, με νέες ψεύτικες υποσχέσεις και ταυτόχρονα δεσμεύσεις προς το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο. Διόλου τυχαία, η χυδαία αυτή πολιτική εμποροπανήγυρη θα λάβει χώρα κάτω από την σκιά της αιματοβαμμένης αστερόεσσας, καθώς «τιμώμενη χώρα» στη φετινή ΔΕΘ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΗΠΑ ΔΕΘΠροφανώς η «Ελλάδα» του κ.Τσίπρα- πλαισιωμένη από τη ΝΔ και τα λοιπά αστικά κόμματα- έχει κάθε λόγο να τιμήσει τους ιμπεριαλιστές φονιάδες. Άλλωστε, «η Ελλάδα είναι προτιμώμενος εταίρος για την εμπλοκή των ΗΠΑ στα Δυτ. Βαλκάνια» όπως σημείωσε πρόσφατα ο πρέσβης των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως «γίνεται σαφής ο ρόλος που προσπαθούμε να υπογραμμίσουμε για την Ελλάδα ως περιφερειακό πυλώνα, αλλά και η επένδυση που κάνουν οι ΗΠΑ στη σχέση τους με την Ελλάδα και τον λαό της, σε μια στιγμή κατά την οποία η γεωπολιτική επιστρέφει δυναμικά στην Ανατ. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Σε απλά ελληνικά, τα λόγια του αμερικανού πρέσβη μεταφράζονται ως εξής: Ετοιμαστείτε να θυσιαστείτε, να γίνετε κρέας για τα κανόνια μας, στο νέο σφαγείο που ετοιμάζουμε. Όλα αυτά, βέβαια, στο όνομα του ΝΑΤΟ και της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας που από κοινού προωθεί το αστικό πολιτικό σύστημα, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, μέχρι το ΚΙΝΑΛ και τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή. Η τελευταία μάλιστα, από κοινού με έναν συρφετό ακροδεξιών γκρουπούσκουλων και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, καλεί σε «συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», επιχειρώντας να ποτίσει με το εθνικιστικό δηλητήριο πλατιά λαϊκά στρώματα, αποπροσανατολίζοντας τα από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Απέναντι στην Ελλάδα της ευρωνατοϊκής σαπίλας, των ανθύπατων, των σύγχρονων «Πιουριφόϊ», του υποταγμένου εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά και του εθνικιστικού παροξυσμού, θα βρεθεί μια άλλη Ελλάδα – αυτή της εργασίας, της ταξικής πάλης, του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Η Ελλάδα των εργαζόμενων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των συνταξιούχων. Η Ελλάδα που δεν τρώει το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», του «τέλους της εποπτείας» και της «κανονικότητας». Η ίδια Ελλάδα που δεν πρόκειται να ξεχάσει τα αμέτρητα εγκλήματα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, από τη Χιροσίμα και την Κορέα μέχρι τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.

Αυτή η Ελλάδα θα βρίσκεται στις 6 το απόγευμα το Σάββατο στην Πλ. Αριστοτέλους για να βροντοφωνάξει ενάντια στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που φέρνει φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους. Για να μπουν μπροστά οι ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.

____________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.

 

 

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για το Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ 8 Σεπτέμβρη