Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναζιστικό παραλήρημα από τον πρόεδρο της Ουκρανικής βουλής: «Ο Χίτλερ ήταν μεγάλος δημοκράτης»

Θέλει ο νεο­να­ζί να κρυ­φτεί, αλλά η χαρά δεν τον άφη­σε. Ως «μεγά­λο δημο­κρά­τη» που τη δεκα­ε­τία του ’30 εφάρ­μο­σε την… «άμε­ση δημο­κρα­τία» χαρα­κτή­ρι­σε τον Αδόλ­φο Χίτλερ ο πρό­ε­δρος της Βερκ­χόβ­να Ράντα (Ουκρα­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο, γνω­στό ως Ανώ­τα­το Συμ­βού­λιο) Αντρέι Παρού­μπι κατά τη διάρ­κεια τηλε­ο­πτι­κής εκπο­μπής στο κανά­λι ICTV. 

Γνω­στό φασι­στοει­δές της ουκρα­νι­κής πολι­τι­κής, ο Παρού­μπι ανα­δεί­χθη­κε στα ηγε­τι­κά κλι­μά­κια της ακρο­δε­ξιάς ελίτ του Κιέ­βου κατά την περί­ο­δο των γεγο­νό­των της πλα­τεί­ας Μεϊ­ντάν και την ανα­τρο­πή της νόμι­μης κυβέρ­νη­σης της Ουκρα­νί­ας. Πρό­κει­ται για άτο­μο με ανοι­χτά εκπε­φρα­σμέ­νες φιλο­να­ζι­στι­κές από­ψεις και απο­λο­γη­τή του φασί­στα και συνερ­γά­τη των Ναζί Στε­πάν Μπαντέρα. 

Άμε­ση ήταν η αντί­δρα­ση του ΚΚ της Ουκρα­νί­ας το οποίο σε ανα­κοί­νω­ση του ζητά την απο­μά­κρυν­ση του Παρού­μπι από τη θέση του προ­έ­δρου της Βου­λής. Απευ­θυ­νό­με­νο στα κόμ­μα­τα του Ουκρα­νι­κού Κοι­νο­βου­λί­ου, αλλά και στα θεσμι­κά όργα­να της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης (Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο, Συμ­βού­λιο Ευρώ­πης), το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα τους ζητά να πάρουν θέση ενά­ντια σε τέτοιου είδους απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις εξύ­μνη­σης του φασι­σμού και του ναζισμού.

Σε δήλω­ση του, ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΚΚ Ουκρα­νί­ας Πέτρο Σιμο­νέν­κο καταγ­γέ­λει την φασι­στι­κή κυβέρ­νη­ση της χώρας, σημειώ­νο­ντας ότι «η πραγ­μα­τι­κή απει­λή για την Ουκρα­νία είναι η ύπαρ­ξη αυτού του καθε­στώ­τος του Πορο­σέν­κο, του Παρού­μπι, του Τουρ­χί­νοφ και των δια­φό­ρων εθνι­κι­στι­κών-φασι­στι­κών κομ­μά­των που στη­ρί­ζουν την πολι­τι­κή του χιτλε­ρι­σμού». Ταυ­τό­χρο­να, ζητά την καθαί­ρε­ση του Παρού­μπι και την από­δο­ση σε αυτόν νομι­κών ευθυ­νών για προ­πα­γάν­δι­ση της ναζι­στι­κής ιδεολογίας.

Και δύο φωτο­γρα­φί­ες-μπό­νους του φασί­στα Αντ. Παρού­μπι με αξιω­μα­τού­χους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των «συμ­μα­χι­κών» ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων που συμ­με­τέ­χει η χώρας μας…

Με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντενμπερ στο Κίεβο...

Με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντενμπερ στο Κίεβο…

Με τον Μάρτιν Σουλτς...

Με τον Μάρ­τιν Σουλτς…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο