Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένας 21χρονος δολοφονείται μετά από επίθεση εναντίον πρώην μαχητών του FARC

Το πολιτικό τμήμα του αποστρατευμένου πλέον (πρώην μετώπου) FARC κατήγγειλε ότι έχουν ήδη δολοφονηθεί σχεδόν 200 μαχητές από αυτούς που υπέγραψαν την Ειρηνευτική Συμφωνία (παραδίδοντας και τα όπλα τους).

colombia ataque excombatientes

Ένας 21χρονος νέος πέθανε το Σάββατο 23-5, θύμα επίθεσης εναντίον δύο πρώην μαχητών από τις αποστρατευμένες Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) στη νοτιοδυτική επαρχία της Cauca, όπως αναφέρθηκε σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter «για μια επίθεση που κατευθύνεται “εναντίον δύο πρώην αντάρτες και ενός συγγενή του στο Caloto #Cauca.»

colombia asesinato excombatiente farc

«Σήμερα (Σάββατο) στις 4:45 μ.μ., ένοπλοι επιτέθηκαν στους υπογράφοντες την ειρήνη Sebastián Ilamo και τον Eduardo Hilamo, οι οποίοι τραυματίστηκαν, ενώ ο Cristian Conda, ξάδελφος του S. Ilamo, δολοφονήθηκε.
«Την περασμένη Πέμπτη, το κόμμα FARC κατήγγειλε και τη δολοφονία του Robert Hurtado Victoria, ο οποίος υπέγραψε την ειρηνευτική συμφωνία το 2016. Το έγκλημα συνέβη στις 20 Μαΐου, όταν ένοπλοι άνδρες εισήλθαν στην κοινότητα Munguido, που βρίσκεται στην ακτή του San Juan, νότια του βορειοδυτικού τμήματος Chocó, και ο πρώην μαχητής σκοτώθηκε».