Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έωλα … «επιχειρήματα»! – Του Αλέκου Χατζηκώστα

Όσο συνεχίζεται και γιγαντώνει το πολύμορφο μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, τόσο μεγαλώνουν οι προσπάθειες (και) των ΜΜΕ να κάνουν το μαύρο- άσπρο. Να συκοφαντήσουν, αλλά και μειώσουν την έκταση και τη σημασία του.

Για παράδειγμα οι αντιδράσεις που προκληθήκαν ακόμη και στο «πανηγυράκι» της  Eurovision ενόχλησαν και έγινε προσπάθεια, μέσω αρθρογραφίας, να παρουσιαστεί μία αντεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας, που «δικαιώνει» την πλευρά του Ισραήλ που δολοφονεί με τη σύμφωνη πάντα γνώμη Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ…

Αναφέρουν τα ΝΕΑ  με τίτλο «σιωπηλές πλειοψηφίες  (18/5): «…Το Ισραήλ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις ψήφους των ευρωπαϊκών πολιτών, μία επιλογή με σαφώς πολιτικά χαρακτηριστικά, δεδομένου του κλίματος που είχε διαμορφωθεί…Ένα αισιόδοξο αποτέλεσμα που για μία ακόμη φορά απέδειξε πως οι φωνές στα Διαδίκτυο και στις πλατείες συχνά δεν αποτελούν τίποτε παραπάνω παρά ηχώ. Αλλά και πώς ο θόρυβος που δημιουργείται δεν είναι από τους πολλούς. Αλλά από λίγους που φωνάζουν πιο δυνατά…»

Πρόκειται για μία παλιά προπαγάνδα που εμφανίζει γενικότερα όσους διαδηλώνουν ως «οικτρά μειοψηφία» σε αντίθεση με τους «νοικοκυραίους» , που «κάθονται στα αυγά» τους και εκφράζουν τη λεγόμενη «σιωπηρά πλειοψηφία».

Φυσικά εδώ να σημειώσουμε δύο πράγματα σχετικά με το «πανηγυράκι». Αφενός στο ποιοι τελικά συμμετέχουν στις ψηφοφορίες των ..ευρωπαίων πολιτών και αφετέρου πώς διαμορφώνονται τα «κριτήρια» της ψήφου τους. Και εδώ τα στοιχεία για τον ρόλο των ΜΜΕ αλλά και των «φιλοισραηλινών λόμπυ» και της δράσης τους είναι πολλά και δεν έμειναν κρυφά…

Επομένως ας μην χρησιμοποιούνται τέτοια έωλα επιχειρήματα- που δίνονται μάλιστα και με βαρύγδουπο τρόπο- προκειμένου να «απαντηθούν» τα όσα θέτουν τα μαζικά συλλαλητήρια σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμη και στην «καρδιά» του καπιταλισμού τις ΗΠΑ.

Τέλος αν εκτιμούν οι συντάκτες παρόμοιων κειμένων ότι η «σιωπηρή πλειοψηφία» είναι με το «δίκιο του Ισραήλ» δεν έχουν παρά να τους καλέσουν να το εκφράσουν ακόμη και …διαδηλώσεις, προκειμένου να μας «αποστομώσουν» όλους εμάς που στηρίζουμε τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού απαιτώντας FREE PALESTINE!

Χειρόγραφα θανάτου, νουβέλα νουάρ του Αλέκου Χατζηκώστα

 

 

 

Μοιραστείτε το: