Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ή χρυσαυγίτης ή άνθρωπος: Πέντε χρόνια απ’ τη δολοφονία Φύσσα

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά. Λίγες μέρες πριν το στυγερό φονικό στο Κερατσίνι, η ναζιστική συμμορία είχε στήσει καρτέρι θανάτου σε μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα ενώ, έξι περίπου μήνες πριν, το Γενάρη του 2013 φασιστοειδή είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ στα Πετράλωνα τον 27 χρονο εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν.

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε. Κατά τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης είδαν το φως της δημοσιότητας μια σειρά αδιάψευστα στοιχεία που πιστοποιούν κατηγορηματικά τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Αποδείχθηκε πέρα για πέρα ότι πρόκειται για συμμορία που- με το μανδύα του πολιτικού κόμματος- δρα οργανωμένα, με όρους μαφίας, ως μαντρόσκυλο του κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά το φονικό στο Κερατσίνι, κανένας δε δικαιούται να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή. Καμία απολύτως δικαιολογία δεν υπάρχει για «παρασυρμένους ψηφοφόρους» που, πάνω στην αγανάκτηση τους για το πολιτικό σύστημα, στήριξαν τους εγκληματίες ναζί. Όσοι, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στηρίζουν το ναζιστικό αυτό έκτρωμα, είναι συνένοχοι στα εγκλήματα του χρυσαυγίτικου εσμού των νοσταλγών του Χίτλερ.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις ψευτοπατριωτικές κορώνες της Χρυσής Αυγής. Οι Ναζί που παριστάνουν τους «πατριώτες» και τους «αντισυστημικούς» είναι τα ίδια απεχθή φασιστόμουτρα που, μέσα κι’ έξω από τη Βουλή, διεκδικούν περισσότερα προνόμια και φοροαπαλλαγές για μεγαλοβιομηχάνους και εφοπλιστές, που ζητούν αύξηση των πολεμικών δαπανών για το ΝΑΤΟ, που λειτουργούν ως δουλέμποροι στην υπηρεσία της μεγαλοεργοδοσίας.

Η Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε και οι διάφορες «σοβαρότερες» ακροδεξιές παραλλαγές της (βλ. κόμματα Φαήλου, Μπαλτάκου-Καμμένου, Καρατζαφέρη κλπ.), αποτελούν χρήσιμο εργαλείο-δεκανίκι για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Είναι πολιτικά αναχώματα ενάντια στην ταξική ριζοσπαστικοποίηση εργατικών-λαϊκών μαζών. Προσπαθούν, μέσω της προώθησης του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, να «βγάλουν λάδι», να αθωώσουν το βασικό αίτιο των δεινών του λαού, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Σήμερα, κανένας δε δικαιούται να παριστάνει τον ανήξερο. Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Η, οποιασδήποτε μορφής, στήριξη σε Ναζί και φασίστες, σε υπόδικους μαχαιροβγάλτες, είναι καραμπινάτη συνενοχή και συναίνεση στα εγκλήματα τους. Η στοιχειώδης ύπαρξη ανθρωπιάς δεν συμβιβάζεται, με κανένα τρόπο, με το ναζισμό, το φασισμό, τον χρυσαυγιτισμό. Ή χρυσαυγίτης ή άνθρωπος.

Μόνο το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να ξεμπροστιάσει τα χρυσαυγίτικα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, να αποκαλύψει το ναζιστικό, εγκληματικό τους χαρακτήρα, να τα απομονώσει και να τα στείλει, μια και καλή, εκεί που ανήκουν. Στη χωματερή της ιστορίας.

____________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.

ΠΑΜΕ: Ολοι στην κινητοποίηση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα