Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αγγλία: Συγκίνηση και δάκρυα για τον 6χρονο Άρθουρ στα γήπεδα της Premier League

Σε μια σειρά αγώνες της αγγλικής Premier League οι φίλαθλοι τίμησαν τη μνήμη του εξάχρονου Άρθουρ Λαμπίνιο Χιουζ ο οποίος πέθανε έπειτα από κακοποίηση που υπέστη από την μητριά του.

Ο θάνατος του μικρού Άρθουρ που συγκλόνισε τη Βρετανία δεν άφησε ανηπηρέαστο το ποδόσφαιρο.

Στον αγώνα Έβερτον-Άρσεναλ το ματς διεκόπη στο 6′ λεπτό (συμβολίζοντας την ηλικία του άτυχου παιδιού) και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, με τους φιλάθλους να ξεσπούν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Την ίδια στιγμή, στις οθόνες του Γκούντισον Παρκ (έδρα της Έβερτον) προβάλλονταν η φωτογραφία του Άρθουρ, προκαλώντας συγκίνηση σε όλο το γήπεδο.

Το ίδιο συνέβη και στον αγώνα της Τότεναμ με τη Νόργουιτς Σίτυ, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν όρθιοι μετά το τέλος του αγώνα.

Η ομάδα Μπίρμινχαμ Σίτυ – η αγαπημένη του εξάχρονου – τύπωσε μπλούζες που έγραφαν “Σ’ αγαπούμε Άρθουρ”, ενώ πριν τον αγώνα με την Μίλγουολ άφησαν συμβολικά δίπλα στο τέρμα του γηπέδου μια φανέλα της ομάδας με το νούμερο έξι.

Ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης έγιναν και σε άλλα παιχνίδια της Premier League.

Η μητριά και ο πατέρας του 6χρονου τον ανάγκασαν να λιμοκτονεί, ενώ τον τάιζαν με το ζόρι πιάτα γεμάτα αλάτι. Επιπλέον, τον άφηναν μόνο του για πάνω από 14 ώρες την ημέρα κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Πριν λίγες ημέρες, το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη μητριά-τέρας του Άρθουρ καταδικάζονταν σε ισόβια φυλάκιση, ενώ ο 29χρονος πατέρας του θα εκτίσει ποινή 21 χρόνων.

che guevara 008