Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλια η πολιτική τους, αθλιότερος ο λόγος τους – Η ευθύνη στον καφετζή και κοινοτάρχη για τις εικόνες στο Πεύκη!!!

Η κυβέρνηση που δεν έλαβε κανένα μέτρο για τη σωστή εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, που κάνει το παν για να κρυφτεί η κατάσταση και οι ελλείψεις στα σχολεία, που μεταθέτει τις ευθύνες πότε στους Ολλανδούς μαθητές, πότε στον καφετζή και τον κοινοτάρχη του χωριού στο Πεύκη Πύργου, έχει απύθμενο θράσος και προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας)φωτογραφία από καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας την οποία μοίρασε ο ίδιος ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ).

Ναι στον Κοινοτάρχη του χωριού στο Πεύκη Πύργου μεταθέτει τις ευθύνες η ΝΔ για τις απαράδεκτες εικόνες με τους μαθητές  να κάνουν μάθημα στην αυλή του καφενείου, μέσα στο κρύο, γιατί μόνο στο καφενείο του χωριού υπάρχει internet! Οι μαθητές φορώντας τα μπουφάν τους, προσπαθούν να κάνουν τηλεμάθημα με ένα δανεικό κινητό και ένα παλιό λάπ τοπ, για να μπορέσουν να μπουν στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

«Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας που ζήτησε από χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις.

Ο Δήμαρχος Πύργου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα από τα ΜΜΕ».

Χθες ζήτησε ενημέρωση ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας (!) όταν όλες οι λεπτομέρειες για την τηλεκπαίδευυση και την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών θα έπρεπε να είχαν λυθεί αν όχι την άνοιξη (τότε που έδιναν εντολή να καταγραφούν οι ελλείψεις και την επομένη την έπαιρναν πίσω) τουλάχιστον όταν ξεκινούσε η τρέχουσα χρονιά. Βλέπετε δεν είχαν χρόνο για τα προβλήματα χιλιάδων μαθητών ανά την Ελλάδα, προείχαν άλλα… Έστησαν ολόκληρο σόου για το πάρτι της δεκάχρονης μαθήτριας. Λυπήθηκε ο πρωθυπουργός «που το lockdown θα σου χαλάσει τα σχέδιά» αλλά δεν του καίγεται καρφί που τα παιδιά εν έτει 2020 στερούνται το πολυτιμότερο αγαθό, τα Γράμματα γιατί δεν έχουν τάμπλετ, λαπ τοπ, ίντερνετ…. τη στιγμή που μοιράζει κουβαρνταλίδικα εκατομμύρια ευρώ σε μέσα ενημέρωσης (για να κρύβουν εικόνες σαν αυτές στο Πεύκη) και στο κεφάλαιο.

Ντρέπεται και η ντροπή με τα λόγια και τα έργα τους.  Άφησαν το λαό στο έλεος της πανδημίας, τους γιατρούς χωρίς εφεδρείες και μέσα και τους μαθητές χωρίς εκπαίδευση. Αρνήθηκε να λάβει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αρνείται να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους μαθητές.

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη