Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αισχρή ανακοίνωση από το ΥπΠροΠο για τα όργιο καταστολής και αυταρχισμού

Τα αίσχη και την εγκληματική πρακτική της υβέρνησης σε βάρος διαδηλωτών για την προστασία της ζωής τους και τα δικαιώματά τους ήρθε να συμπληρώσει μια αισχρή ανακοίνωση από το αποκαλούμενο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αποκαλυπτική για το ποιος έχει την ευθύνη, ποιος έδωσε την εντολή για το εγκληματικό όργιο καταστολής και αυταρχισμού που απουτώθηκε σε εκατοντάδες φωτογραφίες και πάμπολλα βίντεο.

«Η Αστυνομία χωρίς κανένα “όργιο αστυνομικής βίας”, αλλά εφαρμόζοντας το νόμο που ισχύει για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης με κλιμάκωση.
Με τελευταία, αλλά αναγκαία, τη ρίψη χημικών» σημειώνει το ΥπΠροΠο, μεταξύ άλλων.

«Μεθόδους διάλυσης με κλιμάκωση» χαρακτηρίζει δολοφονικές λαβές όπως αυτή που αποτυπώνεται στις φωτό όπως η ακόλουθη:

astunomiki via

Διαμαρτυρίες για «σκισμένα πουκάμισα» χαρακτηρίζει τις διαμαρτυρίες βουλευτών του ΚΚΕ και του ίδιου του Δ. Κουτσούμπα για αιμόφυρτους διαδηλωτές που τους έσερναν όργανα της τάξης και κατέληξαν στο νοσοκομείο

Μάλιστα, για να αντιστρέψει την εικόνα όσων καταγράφουν οι φωτογεφίες και τα βίντεο, το υπουργείο επισημαίνει ότι «τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και θα δοθούν στη δημοσιότητα» δείχνοντας πως ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι συνεργάτες του δεν πήραν το μάθημά τους από το φιάσκο του Εφετείου όταν τα περιβόητα ντοκουμέντα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. έδειχναν ξεκάθαρα ότι η αστυνομία ήταν εκείνη που διέλυσε την διαδήλωση.

Παράλληλα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί στην αμερικανική πρεσβεία αναφέρει ότι όσοι βρέθηκαν στην περιοχή «προσήλθαν χρησιμοποιώντας παραπλανητικά SMS».

Τέλος η κυβέρνηση διά του υπουργείου κάνει λόγο για «ασυνείδητους» που «δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά και περιφρόνηση για αυτούς που δίνουν μάχη για τη ζωή στα νοσοκομεία», τη που φέρει ακέραια την ευθύνη για την την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους.

Σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. ο στόχος ήταν το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου και να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για τη μη προστασία της ζωής του λαού.

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη