Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αιχμηρή ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας προς κυβέρνηση-ΜΜΕ: «Να σταματήσει η αντιρωσική προπαγάνδα»

Την αντίδραση της πρεσβείας της Ρωσίας προκάλεσε η φωταγώγηση της Βουλής και άλλων σημείων της Αθήνας (Συντριβάνι Ομόνοιας, Τεχνόπολη, κλπ), η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση και μέσα ενημέρωσης για αντιρωσική προπαγάνδα.

Της ανακοίνωσης της ρώσικης πρεσβείας είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο ομογενών στην Ανατολική Ουκρανία.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία της Ρωσίας αναφέρει:

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!»

Στην ανάρτηση παρατίθεται επίσης ανακοίνωση του ρώσικου ΥΠΕΞ που αναφέρει: «Χθες στις 16.00-16.20 Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ χτύπησαν με εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad κατοικημένες περιοχές του χωριού Σαρτανά και το σχολείο αρ.8 στη Μαριούπολη. Υπάρχουν θύματα-άμαχοι».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, η πρεσβεία της Ρωσίας έκανε λόγο για απειλές εναντίον του προσωπικού της.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων