Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακρίβεια: Γεμάτα ράφια, άδεια ψυγεία…

Μόνο ως πρόκληση και εμπαιγμός είναι για τον λαό, που στενάζει από την ακρίβεια, οι ύμνοι του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη στην ελεύθερη αγορά, στην αιτία δηλαδή που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα.

Σε αντίθεση με την πραγματικότητα που διαπιστώνουν με τα ίδια τους τα μάτια οι λαϊκές οικογένειες, ο Αδ. Γεωργιάδης περιόδευσε περιχαρής σήμερα σε σούπερ μάρκετ και …διαπίστωσε ότι «η ίδια η αγορά δείχνει τον δρόμο», καθώς μέσα σε 48 ώρες από την εμφάνιση του «καλαθιού του νοικοκυριού» έχουμε σε ορισμένα προϊόντα «χαμηλότερες τιμές»!!!

Τι κι αν οι καταγγελίες των καταναλωτών λένε πως προϊόντα που εντάχθηκαν στο περιβόητο «καλάθι» όχι μόνο δεν ήταν πιο φτηνά από τις προηγούμενες μέρες, αλλά ήταν και πιο ακριβά, τι κι αν μια γρήγορη ματιά αρκεί για να δείξει ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα του «καλαθιού» ήταν προϊόντα ετικέτας ή προϊόντα προσφορών, ο Άδωνις …είδε μειώσεις τιμών γιατί «ο ανταγωνισμός λειτουργεί».

Μόνο που ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί και έχει εκτινάξει τις τιμές για να διασφαλιστούν τα αμύθητα κέρδη των ομίλων. Άλλωστε, το ίδιο το καλάθι του «νοικοκυριού», πέρα από τον εμπαιγμό του λαού, το πρώτο που έκανε ήταν να δώσει την ευκαιρία στα σούπερ μάρκετ να ξεστοκάρουν συγκεκριμένα προϊόντα, δηλαδή φουσκώνει ακόμη περισσότερο τα κέρδη των εμποροβιομήχανων.

Μάλιστα, ο υπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το εύστοχο σχόλιο που έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και κατέφυγε σε αντικομμουνισμό, μαγειρεμένο με την τέχνη του …καπαμά, δείχνοντας τελικά ποια είναι η πραγματική τους έγνοια.

Έτσι, αντί να απολογηθεί που οι οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια, αλλά και τους τεράστιους έμμεσους φόρους που συμβάλλουν στο να είναι απλησίαστα όλα τα προϊόντα ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, το πρώτο που βρήκε να πει είναι πως «στη Σοβιετική Ένωση τα ράφια ήταν άδεια», ενώ «εδώ είναι γεμάτα»…

Κοινώς «φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο», όπως λέει η λαϊκή θυμοσοφία, αφού στον ελεύθερο ανταγωνισμό μπορείς να βλέπεις στα ράφια και του «πουλιού το γάλα», αλλά μόνον να τα βλέπεις.

Θα συνιστούσαμε δε στον υπουργό κάποια στιγμή να επισκεφθεί και κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας για να δει από κοντά τα άδεια ψυγεία…

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα