Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακροδεξιός δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να… ασκηθεί δίωξη για το «Δεν είναι αθώοι» στο Λευκό Πύργο

Το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» που, με αφορμή τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, προβλήθηκε πριν δυο ημέρες στο Λευκό Πύργο ενόχλησε τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη» Ιωάννη Νασιούλα.

Γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις, ο Νασιούλας ζήτησε με ανάρτηση του να… ασκηθεί δίωξη σε όσους με προβολέα φωταγώγησαν τον Λευκό Πύργο με το εν λόγω μήνυμα.

Το Νασιούλα έβαλε στη θέση του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος σημείωσε: «Τα μνημεία τιμώνται με αυτές τις ενέργειες. Ο δημοτικός σύμβουλος και αυτοί που ζήτησαν την ποινική δίωξη είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ζητούσαν την ποινική δίωξη και του Μανώλη Γλέζου όταν κατέβαζε τη γερμανική σημαία. Είναι απόγονος τους».

Αντιδράσεις για την προκλητική δήλωση του δημοτικού συμβούλου υπήρξαν και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Προφανώς ο δημοτικός σύμβουλος, συμπάσχοντας με τους υπόδικους νεοναζί εγκληματίες, ενοχλήθηκε από το αντιφασιστικό μήνυμα. Δεν είναι, ασφαλώς, η πρώτη φορά που ο Ι. Νασιούλας εκφράζει τέτοιου είδους απόψεις.

Είναι συχνά τα ρατσιστικά παραληρήματα του συγκεκριμένου κυρίου στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ τον περασμένο Νοέμβρη είχε ζητήσει – από κοινού με τον ακροδεξιό Γιάννη Κουριαννίδη – το «ξήλωμα» της αναθηματικής πλάκας που βρίσκεται μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο και το οποίο αναφέρεται στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ.