Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δίπλα στους ανάστατους κατοίκους σε Δαμάσι και Μεσοχώρι (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Στα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι, όπου έχουν παρατηρηθεί οι μεγαλύτερες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Παναγιώτη Σπήλιο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και γραμματέα της ΤΕ Υπαίθρου και τον Δημήτρη Αβρανά, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στο χωριό Δαμάσι εκατοντάδες κάτοικοι, εκ των οποίων αρκετοί ηλικιωμένοι, έχουν μαζευτεί στο γήπεδο και παραμένουν αναστατωμένοι καθώς δεν έχουν ακόμα καμία ενημέρωση για το πώς θα περάσουν τις επόμενες ώρες. Μάλιστα, αξιωματούχοι που έφτασαν από την Αθήνα, τους συνέστησαν να κάνουν … υπομονή, όταν ο κόσμος δεν έχει ούτε νερό, ούτε φαγητό και δεν φαίνεται κάτι τέτοιο να αλλάζει σύντομα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αγανακτήσουν

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες πολλά σπίτια στο χωριό Μεσοχώριέχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ νωρίτερα συνεργείο της Πυροσβεστικής βοήθησε ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα να βγει από το σπίτι του όπου είχε πέσει ένας τοίχος.

Δίπλα στους κατοίκους των δύο χωριών είναι και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τυρνάβου. 

Σε δήλωσή του, ο Τ. Τσιαπλές επεσήμανε ότι ο σεισμός ανέδειξε τεράστια προβλήματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση από την κυβέρνηση και της Τοπικής Διοίκησης για τους κατοίκους και παράλληλα, φάνηκε το πρόβλημα της αντισεισμικής θωράκισης που θέτει το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση»