Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαίτηση του λαού: Οι ναζί στη φυλακή με την ανώτερη δυνατή ποινή

Η σημερινή μέρα να βρει τους εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής καθ’ οδόν για τη φυλακή με τις ανώτατες ποινές, κάτι που δεν αποτελεί μόνο λαϊκή απαίτηση, αλλά προκύπτει και από το τεράστιο αποδεικτικό υλικό, Αποδεικτικό υλικό το οποίο  αγνόησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου που μετατράπηκε στον καλύτερο συνήγορό των ναζί και τους «έβγαλε λάδι».

Στην πολύχρονη διαδικασία της δίκης αποδείχθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία γνήσια ναζιστική οργάνωση, η οποία λόγω της ναζιστικής της ιδεολογίας είχε προχωρήσει σε μια σειρά εγκληματικές πράξεις.

Στα 5,5 χρόνια της δίκης ήρθαν στη δημοσιότητα έγγραφα, στοιχεία, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, όπου μέλη της οργάνωσης εξυμνούσαν τον Χίτλερ, το ναζισμό, τους ναζί κατακτητές που είχαν έρθει στη χώρα μας, στοιχεία που τα έκρυβαν όλο το προηγούμενο διάστημα και αποκαλύφθηκαν στη δίκη.

Με πλήθος αποδεικτικών στοιχείων και για τις τρεις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις, δηλαδή, τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, αποδείχθηκε πως οι εγκληματικές ενέργειες που έκαναν, έγιναν στο πλαίσιο της δομημένης οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αποδείχθηκε ότι έγιναν από μέλη της ΧΑ που δρούσαν στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία και τους παρείχε πλήρη ασυλία και κάλυψη.

Η απόφαση από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα της επώασης και της ύπαρξης των ναζιστικών οργανώσεων. Χρειάζεται συνεχής πάλη και απομόνωση της ναζιστικής ιδεολογίας παντού, στους χώρους δουλειάς, τα πανεπιστήμια και τις γειτονιές και παράλληλα χρειάζεται να στοχεύουμε το βασικό αντίπαλο που τροφοδοτεί τέτοιου είδους οργανώσεις, το ίδιο το σύστημα που ζούμε.

Για το τι κρίνεται σήμερα και πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία δείτε στο ακόλουθο κείμενο:

Ετυμηγορία για τη Χρυσή Αυγή: Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι τη λήξη της δίκης – Τι προβλέπεται για τις ποινές