Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές φοιτητών – ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι συνολικά 30 προσαγωγές που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας η αστυνομία, μετά την άγρια καταστολή της φοιτητικής κινητοποίησης στο ΑΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των συλληφθέντων αντιμετωπίζει την κατηγορία για φθορά δημόσιας περιουσίας. Αύριο αναμένεται να περάσουν από το αυτόφωρο.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, οι φοιτητές, μαθητές εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες φοιτητές έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αποχώρησαν συγκροτημένα με πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την αυριανή κινητοποίηση στις 11.00 στη Πρυτανεία, της οποίας θα ακολουθήσει πορεία προς τα δικαστήρια όπου θα ανακοινωθούν ποινές για τους συλληφθέντες φοιτητές.

ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες

Την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων απαιτεί η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τον αυταρχικό κατήφορο που συνεχίζεται.

«Οι αναίτιες πρωινές προσαγωγές των φοιτητών μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ οι φοιτητές, με εντολή του εισαγγελέα, θα περάσουν την νύχτα τους στο κρατητήριο ενόψει της αυριανής αυτόφωρης διαδικασίας», σημειώνει η ΚΟ Κ. Μακεδονίας.

«Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στους φοιτητές που διεκδικούν το αυτονόητο, να ανοίξουν οι σχολές και τα πανεπιστημιακά τμήματα και να γυρίσουν οι φοιτητές στις σπουδές τους και να μην εφαρμοστεί ο νόμος που εισάγει την καταστολή και εντείνει την επιχειρηματική δράση μέσα στα πανεπιστήμια», προσθέτει, ξεκαθαρίζοντας πως «η προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται θα πέσει στο κενό».

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής