Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ: Όργιο καταστολής – Κυβέρνηση και Πρυτανεία αντιμετώπισαν τους αυριανούς επιστήμονες ως εγκληματίες! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές αποδείχτηκε η υποκρισία και οι πραγματικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ». Γελάει ο κάθε πικραμένος!

Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!» επισημαίνει εύστοχα το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για το σημέρινό όργιο καταστολής στο ΑΠΘ.

katalipsi apth 8 katalipsi9 katalipsi11

Προσαγωγές, χημικά και άγριο ξύλο επιφύλασσαν οι αστυνομικοί στους φοιτητές που διαδήλωναν στο ΑΠΘ ζητώντας… να ανοίξουν οι σχολές και να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία και διαμαρτύρονταν ενάντια στο νόμο για τα πανεπιστήμια.

Η άγρια κρατική καταστολή εναντίον φοιτητών, δείχνει ακριβώς ότι στόχος του νέου νόμου δεν είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά η επιβολή σιωπητηρίου, η καταστολή όσων αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης.

Στο βίντεο κάτω, η κάμερα καταγράφει άνδρες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει έναν νεαρό, να τον ψεκάζουν με χημικά ενώ είναι πεσμένος και να τον σέρνουν σαν τσουβάλι, ενώ το κεφάλι του χτυπάει στο οδόστρωμα…

Ανάλογη «υποδοχή» είχαν και οι υπόλοιποι φοιτητές από την αστυνομία.

Μπορείτε να δείτε στο βίντεο κάτω φοιτητή, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής, κατά την ώρα της προσαγωγής, εμφανώς χτυπημένο.

Με δεκάδες προσαγωγές στο σωρό, οι δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ, αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά που φορούσαν τσάντες πλάτης και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που επέδραμαν στον χώρο, στοχοποίησαν κυρίως εκλεγμένους μέλη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ υπό τα βλέμματα των πρυτανικών αρχών στις κλούβες και τα περιπολικά οδηγήθηκαν και φοιτήτριες. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και μέλη και στελέχη της ΚΝΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιχείρηση προσαγωγών, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ πολλοί φοιτητές χτυπήθηκαν από γκλομπ και ασπίδες. Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, που πραγματοποίησε παρεμβάσεις στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και στην Πρυτανεία

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί Φοιτητικοί Σύλλογοι, υλοποιώντας απόφαση των Γενικών Συνελεύσεών τους, πραγματοποίησαν κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας, στο κλειστό εδώ και ένα χρόνο Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, απαιτώντας παράλληλα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Ως απάντηση ο πρύτανης του ΑΠΘ επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, «ενημερώνοντάς τον» για την κινητοποίηση και δηλώνοντας ότι «η προσήλωσή μας στη νομιμότητα και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι πάνω από 30 προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν με τη δικαιολογία της «φθοράς», την ώρα που η κινητοποίηση γινόταν έξω από το κτίριο, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν αυτές που «άνοιξαν» το κτίριο και έβαλαν μέσα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που προσήγαγαν.

Οι φοιτητές οργανωμένα και συντεταγμένα κατάφεραν να απομακρυνθούν από το κτίριο και πραγματοποίησαν πορεία στην πλατεία Βενιζέλου, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΠΡΥΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ katalipsi apth 7 katalipsi apth 6 katalipsi apth 5 katalipsi apth 4 katalipsi apth 3 katalipsi apth 2 katalipsi apth 1

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής