Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από τους βουλευτές της ΝΔ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία – «Θα μείνει στα χαρτιά» διαμήνυσαν οι εκπαιδευτικοί

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας που προκάλεσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και συναντά την αντίθεση μαθητών, φοιτητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν συνολικά 282 βουλευτές, εκ των οποίων «Ναι» ψήφισαν 158 βουλευτές, «Οχι» ψήφισαν 124 βουλευτές.

Την ώρα της ψηφοφορία έξω από την Βουλή ήταν σε εξέλιξη μια ακόμα διαδήλωση εκπαιδευτικών και μαθητών. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών την ώρα της ψηφοφορίας

«Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», βροντοφώναξαν και σήμερα έξω από την Βουλή, εκπαιδευτικοί, στην δεύτερη κινητοποίηση μέσα σε 24 ώρες που πραγματοποίησαν έξω από την Βουλή, την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών». Η ΔΟΕ έχει κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.45 έως τις 1.15 μ.μ.

Παράλληλα, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Σωματεία στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. sullalitirio2 sullalitirio3 sullalitirio4 sullalitirio5