Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τα γραφεία του ΚΚΡΟ στη Μόσχα

(Ιζβέστια 28-29 Σεπ)
Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν  τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και το γραφείο του πρώτου αντιπροέδρου της ΚΕ του κόμματος, Ιβάν Μέλνικοφ την στιγμή που ετοιμάζονταν να καταθέσουν αγωγές με τις οποίες αμφισβητούν το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας, κατά τις βουλευτικές εκλογές (16 – 19 Σεπτέμβρη).Αστυνομικές δυνάμεις Ρωσία

Όπως δήλωσε στην Новая газета (Novaya Gazeta) ο δικηγόρος Μαξίμ Σικάτς, οι συνεργάτες του κόμματος είναι αποκλεισμένοι δεν μπορούν να βγουν από τα γραφεία και να καταθέσουν τις σχετικές αγωγές, ενώ λήγει η προθεσμία.
Σύμφωνα με τον Σικάτς, «πέντε λεπτά πριν βγουν από τα γραφεία, ήρθαν αστυνομικοί και περικύκλωσαν τα γραφεία της νομικής υπηρεσίας» του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «εμποδίζοντας την έξοδο των δικηγόρων για την υποβολή εγγράφων στο δικαστήριο ενάντια στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως (ДЭГ – DEG).
Παρόμοια κατάσταση δημιουργήθηκε και στο γραφείο του πρώτου αντιπροέδρου της ΚΕ, όπου βρίσκονται τα σχετικά έγγραφα για την κατάθεση αγωγών με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αποτελεσμάτων σε ορισμένα εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας.
Ο πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, χαρακτήρισε «ποινικό έγκλημα» τον αποκλεισμό του γραφείου του Μέλνικοφ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο δικηγόρος Maxim Sikach, επικεφαλής ειδικών ετοίμαζαν μήνυση (η προθεσμία λήγει σήμερα 29-Σεπ) και όταν το έγγραφο ήταν έτοιμο, οι δυνάμεις ασφαλείας “πολιόρκησαν” απροσδόκητα τους χώρους και τους απέκλεισαν στο κτίριο.
Ο δικηγόρος πιστεύει ότι ο στόχος των δυνάμεων ασφαλείας είναι να παρέμβουν στη δικαιοσύνη, δηλαδή να κρατήσουν δικηγόρους, ώστε να μην έχουν την ευκαιρία να προσέλθουν στους υποψηφίους που περιμένουν εκπροσώπους της νομικής υπηρεσίας στο δικαστήριο με ένα πακέτο απαραίτητα έγγραφα.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι μια αγωγή στο δικαστήριο Presnensky για αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην 197η περιφέρεια της Μόσχας κατατέθηκε από τον πρώην υποψήφιο στην Κρατική Δούμα Μιχαήλ Λομπάνοφ. Αντιμετώπισε επίσης σοβαρές δυσκολίες: δεν του επέτρεψαν να εισέλθει στο δικαστήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο υποψήφιος κατάφερε να μπει στις εγκαταστάσεις μόνο με τον γραμματέα τύπου και μετά από αυτό, ο υποψήφιος κατάφερε να υποβάλει αίτηση, η οποία καταχωρήθηκε.

Εκλογές 2021 Πούτιν

Ογκώδεις καταγγελίες σχετικά με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως στη Μόσχα εκφράστηκαν από πολλούς Ρώσους πολιτικούς. Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και τον κλειστό χαρακτήρα της για τους παρατηρητές.
Πολλοί επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι στην ψηφοφορία εξ αποστάσεως, τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν πολύ διαφορετικά από τον Μ.Ο. της απ΄ευθείας ψηφοφορίας.
Από αυτή την άποψη, οι υποψήφιοι πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την Κρατική Δούμα, έχουν υπάρξει νοθείες και παραποιήσεις.

Οι αρμόδιοι της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δήλωσαν ότι δεν υπάρχει ίχνος παραποίησης στα αποτελέσματα και το Κρεμλίνο είπε ότι τώρα, μετά την επιτυχή δοκιμή του πειράματος σε αρκετές πιλοτικές περιοχές, «σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την εμπειρία DEG σε όλη τη χώρα».


Δειτε και
Διαδήλωση του ΚΚΡΟ στη Μόσχα ενάντια στη νοθεία κατά τις βουλευτικές εκλογές