Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομοκρατούμενο το Πανεπιστήμιο UCLA στο Λος Άντζελες

Μετά την επίθεση φιλοϊσραηλινών αντιδιαδηλωτών στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA), σειρά είχε η αστυνομία να εισβάλει στους χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς συνεχίζεται αδιάκοπα η επιχείρηση της τάχα «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπάιντεν να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις που δυναμώνουν στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και στην πολύμορφη συνενοχή των ΗΠΑ στο έγκλημα.

Η αστυνομία βρίσκεται στο UCLA και έχει κηρύξει τη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην πανεπιστημιούπολη «παράνομη», κάτι που ανοίγει τον δρόμο στην καταστολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αστυνομική δύναμη που βρίσκεται μέσα στο Πανεπιστήμιο, περιλαμβάνονται μονάδες της Αστυνομίας του Λος Άντζελες (LAPD), της αστυνομίας των εθνικών οδών της Καλιφόρνιας, αλλά και του τμήματος του Σερίφη του Λος Άντζελες!

Παρ’ όλα αυτά, η αντιπολεμική κατασκήνωση του UCLA συνεχίζει, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν και εργατικά συνδικάτα, όπως το συνδικάτο Roofers Local 36.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν δίνει νέα «όπλα» στις Πολιτειακές και πανεπιστημιακές αρχές, να «χτυπήσουν» το διευρυνόμενο φοιτητικό κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της πολύμορφης στήριξης του κράτους-δολοφόνου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες Τετάρτη με ψηφοφορία της τη διεύρυνση του ορισμού του αντισημιτισμού που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας, κλιμακώνοντας την προσπάθεια συκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος.

Η πρόταση νόμου που εγκρίθηκε χθες από κοινοβουλευτικούς και των δυο κομμάτων πρακτικά επιχειρεί να στιγματίσει τις κινητοποιήσεις κατά της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, ως ρατσιστικές και αντισημιτικές.