Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίντεο της ΚΝΕ στην έναρξη του 12ου Συνεδρίου

15-Φεβ-2019: Ξεκινάει το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, με σύνθημα: «Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε το δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο “στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων”, το σοσιαλισμό!».

Με αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα της άγριας εκμετάλλευσης και στα κόμματα που την υπηρετούν άρχισε το βίντεο που προβλήθηκε στην αρχή της εκδήλωσης έναρξης, για να συνεχίσει δηλώνοντας: «Το μέλλον μας δεν το χαρίζουμε, τη ζωή που έχουμε ανάγκη παλεύουμε να την κατακτήσουμε με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ!»

Και δηλώνοντας: «Οι μέρες που περιμένουμε θα έρθουν. Η σημερινή γενιά θα ζήσει νέες εποχές ανόδου του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων! Έρχεται η γενιά της ανατροπής».
Στο σημείο αυτό νέοι μικρών ηλικιών μπήκαν με υψωμένες γροθιές και ανεμίζοντας κόκκινες σημαίες στην αίθουσα συνεδρίων και μαζί τους ενώθηκαν οι φωνές όλων των συνέδρων στα συνθήματα:

«Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή – Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική», «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός» και «ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

30 αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιμπεριαλιστικών οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο Συνέδριο, ανάμεσά τους είναι η ΠΟΔΝ με τον πρόεδρό της, αντιπρόσωποι της ΠΣΟ κά
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία, στην εκδήλωση έναρξης, βετεράνων του ΚΚΕ, εκπρόσωποι των οργανώσεων της ηρωικής ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του τιμημένου ΔΣΕ για να χειροκροτηθεί με το σύνθημα: «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ – Δόξα και τιμή στο ΚΚΕ» και μαζί εκείνο το «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή – η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»…