Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: «Ο Γκουαϊδό είπε ψέματα στη χώρα και τη διεθνή κοινότητα» καταγγέλλουν πρώην υποστηρικτές του!

Θυμάστε τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ που πριν λίγους μήνες, έχοντας αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης,  επιχειρούσε την πραξικοπηματική ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας;

Ο ίδιος άνθρωπος, ο Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο είχε σπεύσει να αναγνωρίσει ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας η Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση, βρίσκεται σήμερα πολιτικά απαξιωμένος ακόμη και από την ίδια του την παράταξη.

Οι ίδιοι που στήριξαν τον Γκουαϊδό, σήμερα τον κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλη της δεξιάς, αντιδραστικής αντιπολίτευσης στηρίζουν τον Λουίς Εδουάρδο Παρά για την προεδρία της Εθνοσυνέλευσης, εκτοξεύοντας μύδρους κατά του επίδοξου πραξικοπηματία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Telesur, βουλευτές της δεξιάς αντιπολίτευσης, κατηγορούν τον Γκουαϊδό ότι χρησιμοποίησε την προεδρία της εθνοσυνέλευσης προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς προσωπικούς σκοπούς και να ανελιχθεί πολιτικά.

«Το 2019 που πέρασε ήσουν η ελπίδα της χώρας. Τώρα είσαι η μεγαλύτερη απογοήτευση, είσαι το παρελθόν, ήσουν ένα όνειρο που έγινε εφιάλτης. Από σήμερα Χουάν Γκουαϊδό έχεις τελειώσει», σημειώσε σε δηλώσεις του ο δεξιός βουλευτής Χοσέ Μπρίτο, άλλοτε υποστηρικτής του 37χρονου πραξικοπηματία.

Επανεξελέγη πρόεδρος σε…. γραφεία εφημερίδας!

Σε μια ευφάνταστη κίνηση, ο Χουάν Γκουαϊδό επανεξελέγη χθες Κυριακή πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας από βουλευτές της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας που διεξήχθη στα… γραφεία της αντικυβερνητικής εφημερίδας El Nacional!

Ο Γκουαϊδό υποστήριξε ότι αστυνομικές δυνάμεις τον εμπόδισαν να εισέλθει στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης. Νωρίτερα, απόντων του Γκουαϊδό και πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο Λουίς Εδουάρδο Παρά άρπαξε ένα μεγάφωνο και αυτοανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση VTV.

Παρ’ ότι δεν είναι σαφές ποιός τελικά… εξελέγη, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έσπευσε να συγχαρεί τον Γκουαϊδό για την… επανεκλογή του!

Από την πλευρά του, ο Νικολάς Μαδούρο αναγνώρισε τον Λουίς Παρά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που «εκδιώχθηκε» ο Γκουαϊδό.