Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιβή Δάγκα: Δυνατό ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει ο λαός το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης (VIDEO)

Το κρίσιμο ζήτημα των εκλογών είναι το κατά πόσο θα είναι δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα, τόνισε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1. Όπως εξήγησε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δυνατό ΚΚΕ.

Η Βιβή Δάγκα σημείωσε ότι πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι δεδομένο και θα περιλαμβάνει σταθερά καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις, που θα καθορίζονται ανάλογα με τα κέρδη και τις αντοχές των επιχειρήσεων, με βάση τον νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, δεσμεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης που περιλαμβάνουν επενδύσεις και υποδομές για τις «πράσινες» και τις «ψηφιακές» μπίζνες.

Αντίθετα, την ώρα που το λαϊκό εισόδημα «ματώνει», κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από κοινού απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου σε καύσιμα και Ενέργεια, αλλά και για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Με αφορμή την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλ. Γεωργούλη για παρενόχληση και κακοποίηση, η Β. Δάγκα ξεκαθάρισε πως πρόκειται για καταδικαστέο, αποτρόπαιο περιστατικό το οποίο έπρεπε να είχε διερευνηθεί άμεσα. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση στη διερεύνηση αναδεικνύει ξανά τους πολλαπλούς σκοπέλους που αντιμετωπίζει μια γυναίκα για να καταγγείλει τέτοια περιστατικά, αλλά και την έλλειψη ολόπλευρης στήριξης για να επουλώσει τα τραύματά της.

Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ευθύνη του κράτους και όλων των κυβερνήσεων που λειτουργούν ελάχιστες δομές ουσιαστικής στήριξης, με τεράστια υποστελέχωση και ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα