Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βόμβα στο πρωτάθλημα της Super League: Εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται πλέον το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της SuperLeague, έπειτα από την εισήγηση της  για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για το ζήτημα της πολυιδιοκτησίας.

Με ψήφους 3-2 η ΕΕΑ αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της. Στο πόρισμά της η Επιτροπή διαπιστώνει ότι υπάρχει συνιδιοκτησία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Μάλιστα, πρέπει να επισημανθεί ότι για την ακριτική ΠΑΕ εισηγείται την ίδια ποινή, δηλαδή, τον υποβιβασμό και για το θέμα της μετοχικής της σύνθεσης.

Το πόρισμα αυτό αναμένεται να συνταχθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να δοθεί στα Πειθαρχικά όργανα της SuperLeague για την εκτέλεση των ποινών.

Η εισήγηση της ΕΕΑ, που τινάζει τον αέρα στο πρωτάθλημα, θα κριθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League,που θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση, ενώ σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση μπορεί να κριθεί από το Διαιτητικό της ΕΠΟ, ενώ υπάρχει σε τρίτο βαθμό και το CAS.

Οργή στην Τούμπα

Την οργή των οπαδών του ΠΑΟΚ που παρακολουθούσαν τον αγώνα της ομάδας τους με το Βόλο στο γήπεδο της Τούμπας προκάλεσε η είδηση της εισήγησης της ΕΕΑ. Οι οπαδοί φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι αντιδράσεις τους συνεχίστηκαν και μέσω ενός πανό που αναρτήθηκε στις θύρες 5 και 6 και το οποίο ανέφερε: «Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο… Κυβερνήσεις πέφτουν και υπουργοί θα τρέχουν … Αυγενάκη τελείωσες».

Δήλωση Αυγενάκη

Σε διφορούμενο σχόλιο μέσω τουίτερ προχώρησε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης γράφοντας: «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση”».