Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γκεμπελισμός και λαθροχειρία από την «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ

Ακολουθώντας την λογική του γκεμπελισμού και της κοπτοραπτικής, η περιβόητη «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ επιχειρεί με βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και να βγάλει «λάδι» τον βουλευτή Κ. Μπογδάνο.

Πήραν λοιπόν την παρέμβαση του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ και απομόνωσαν μια συγκεκριμένη φράση του εκπροσώπου του ΚΚΕ που μιλάει για τον «χαφιεδισμό του Μπογδάνου».

Το ψέμα και η δημοσιογραφική αλητεία όμως έχει κοντά ποδάρια. Θυμίζουμε τι έγραφε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την οποία και ο Μπογδάνος και η «Ομάδα Αλήθειας»   (Ομάδα Ψεμάτων έπρεπε να λέγεται) σκόπιμα παρέκαμψαν:

«Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου, είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος. Και όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί στη Βουλή ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο αυταρχισμού και καταστολής».

Στην παρέμβασή του ο Γιάννης Γκιόκας επανέλαβε πως η ανακοίνωση του ΚΚΕ εκφράζει την καταδίκη του Κόμματος για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του Κ. Μπογδάνου, τονίζει πως είναι επικίνδυνη και λέει ότι «τέτοιες ενέργειες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όσων επιδιώκουν την καταστολή, την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της διαπόμπευσης του πρύτανη, την οποία είχε καταδικάσει το ΚΚΕ προειδοποιώντας πως τέτοιες ενέργειες μπορούν να αξιοποιηθούν και λίγες μέρες μετά μας προέκυψε η Πανεπιστημιακή αστυνομία. «Το να μιλάει ο κ. Μπογδάνος για στοχοποίηση από το ΚΚΕ είναι τουλάχιστον γελοίο», πρόσθεσε.

Το βίντεο της «Ομάδας Αλήθειας»…

Θίχτηκε όμως ο Κ. Μπογδάνος από την αναφορά σε «χαφιεδισμό». Αλήθεια, δεν ήταν ο ίδιος που είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία διαδηλωτή του ΠΑΜΕ; Όταν το έκανε αυτό δεν στοχοποιούσε συγκεκριμένο άνθρωπο;

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Πάει πολύ – πάρα πολύ – ο Μπογδάνος και τα μέσα παραπληροφόρησης της ΝΔ να ψέγουν το ΚΚΕ που έχει αποδείξει με την στάση του πως αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του με πολιτικά επιχειρήματα.

Πάει πολύ – πάρα πολύ – αυτοί που έχουν στοχοποιήσει το εργατικό κίνημα, που δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία διαδηλωτών, να διαμαρτύρονται ότι τάχα τους στοχοποιούν.

Πάει πολύ – πάρα πολύ – αυτοί που με την πολιτική τους «τραμπουκίζουν» και τσακίζουν καθημερινά το λαό να μιλάνε για… «τραμπούκους» και να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ.

Αν νομίζουν ότι με τέτοια τεχνάσματα, με λαθροχειρίες, ψέματα και γκεμπελισμούς θα λερώσουν το ΚΚΕ, είναι βαθιά νυχτωμένοι… Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.

Ο αντικομμουνιστής Μπογδάνος υβρίζει το ΚΚΕ – Απάντηση από τον Γ. Γκιόκα

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων