Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Υπουργείο κλειστών πανεπιστημίων και ιδιωτικών κολλεγίων»: Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο-έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Ηχη­ρό μήνυ­μα στην κυβέρ­νη­ση ότι το νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα για την Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση, που αυξά­νει τους ταξι­κούς φραγ­μούς στη μόρ­φω­ση και εντεί­νει την κατα­στο­λή, «θα μεί­νει στα χαρ­τιά», έστει­λαν και σήμε­ρα φοι­τη­τές, μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κοί και γονείς της Θεσ­σα­λο­νί­κης, που συμ­με­τεί­χαν σε ένα ακό­μα μαζι­κό και μαχη­τι­κό πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλλαλητήριο.

Η κινη­το­ποί­η­ση ξεκί­νη­σε γύρω στις 12 το μεση­μέ­ρι με συγκέ­ντρω­ση στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου, στην οποία καλού­σαν Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι του ΑΠΘ, η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών της πόλης, τοπι­κές ΕΛΜΕ και η Ομο­σπον­δία Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακεδονίας.

panekpaideytiko thessaloniki 12

panekpaideytiko thessaloniki 13

Ακο­λού­θη­σε πορεία στους κεντρι­κούς δρό­μους της Θεσ­σα­λο­νί­κης, με τους δια­δη­λω­τές να φωνά­ζουν συν­θή­μα­τα όπως: «Να μην ψηφι­στεί ο νόμος στη Βου­λή, μόρ­φω­ση και υγεία για κάθε φοι­τη­τή» και «Εμείς δεν παρα­τά­με τις σπου­δές, πάρ­τε τώρα μέτρα να ανοί­ξουν οι σχολές».

Η πορεία κατέ­λη­ξε στο υπουρ­γείο Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης. Σε μία συμ­βο­λι­κή κίνη­ση, οι δια­δη­λω­τές κρέ­μα­σαν στην πύλη του υπουρ­γεί­ου ταμπέ­λα που έγρα­φε «υπουρ­γείο κλει­στών πανε­πι­στη­μί­ων και ιδιω­τι­κών κολε­γί­ων» και ανα­νέ­ω­σαν το αγω­νι­στι­κό τους ραντε­βού για τις επό­με­νες κινη­το­ποι­ή­σεις που έχουν απο­φα­σί­σει οι φοι­τη­τές, με απο­κο­ρύ­φω­μα τα συλ­λα­λη­τή­ρια στις 10 Φλε­βά­ρη, μέρα ψήφι­σης του νομοσχεδίου.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο