Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γκ. Ζιουγκάνοφ: Συνέκρινε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με το έπος της ΕΣΣΔ το 1941-1945!!

Συνεχίζει ακάθεκτος στον ρόλο του αριστερού εξαπτέρυγου της κυβέρνησης Πούτιν ο πρόεδρος του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) Γκενάντι Ζιουγκάνοφ. Πριν μερικές εβδομάδες, ανάμεσα σε εθνοπατριωτικές κορώνες που θα ζήλευε και ο… Σολζενίτσιν, απηύθυνε έκκληση για γενική επιστράτευση στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Μόλις πριν λίγες μέρες, μιλώντας και πάλι σαν εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, ο Ζιουγκάνοφ έφτασε στο έσχατο σημείο να συγκρίνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία για τα κέρδη των μονοπωλίων με το έπος του Κόκκινου Στρατού την περίοδο 1941-1945! Σαν γνήσιος αστός πολιτικός ζήτησε να υπάρξει «εθνική ενότητα» τονίζοντας την ανάγκη να «κινητοποιηθούν όλες οι πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας για την υποστήριξη του μαχόμενου στρατού».

«Δεν είναι ο στρατός που πολεμάει, αλλά η χώρα. Το γεγονός όλων και όλων πρέπει να είναι το σύνθημα των μεγάλων προγόνων μας: “Όλα για το μέτωπο! Τα πάντα για τη νίκη!”», δημείωσε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ παραλληλίζοντας ουσιαστικά τον ηρωϊκό αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης ενάντια στο ναζισμό-φασισμό με τον ενδοιμπεριαλιστικό καυγά μεταξύ της ρωσικής αστικής τάξης και των ευρωατλαντικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ)!

Αποδεικνύοντας ότι η ηγεσία του ΚΚΡΟ έχει απωλέσει απο καιρό κάθε ταξική ανάλυση της πραγματικότητας, ο Ζιουγκάνοφ πρόσθεσε: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα και οι αριστερές πατριωτικές δυνάμεις στη Ρωσία είναι πεπεισμένοι ότι ο λαός μας θα νικήσει τον ίδιο εχθρό που ήρθε σε μας και τον Ιούνιο του 1941 – τις ενωμένες δυνάμεις της επιθετικής Δύσης». Ευτυχώς, ο ηγέτης του ΚΚΡΟ δεν ανακήρυξε ακόμη τον Βλ. Πούτιν σε Στάλιν και τον Σοιγκού σε Ζούκοφ, αν και με την πορεία που έχει πάρει τίποτα δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί.

Τα ρωσικά ΚΚ και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας