Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής: Ο λαός της Θράκης να παλέψει για την ικανοποίηση των αναγκών του ενάντια στις όποιες παρεμβάσεις (AUDIO)

Στα γνωστά παιχνίδια της τουρκικής αστικής τάξης με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αλλά και την άκρατη ψηφοθηρία και υποκρισία από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης στο πλαίσιο των ανταγωνισμών, αναφέρθηκε ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3».

Όπως τόνισε, η μουσουλμανική μειονότητα, όπως και όλος ο λαός της Θράκης αντιμετωπίζει υπαρκτά, σοβαρά προβλήματα, όπως η ανεργία, οι ελλείψεις σε σχολεία, η υπολειτουργία των δομών Υγείας, τα οποία αξιοποιούνται για να προωθηθούν διάφορα σχέδια.

Ο Γ. Δελής ξεκαθάρισε ότι ο λαός της περιοχής, ενωμένος σε ταξική βάση, ανεξάρτητα από θρήσκευμα, πρέπει να παλέψει για την ικανοποίηση των οξυμένων αναγκών του, αλλά και να αντιπαλέψει τις παρεμβάσεις των αστικών τάξεων και των ανταγωνισμών τους.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι ανταγωνισμοί αυτοί σχετίζονται και με το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη αμερικανοΝΑΤΟική βάση στην Αλεξανδρούπολη και τις μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή.

Στον αντίποδα, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Θράκη είναι άνθρωποι δοκιμασμένοι στον αγώνα και στη διεκδίκηση πέρα από διαχωρισμούς, γι’ αυτό και έχει σημασία να ενισχυθεί το ΚΚΕ απέναντι στη συμφωνία των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, για παράδειγμα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να κάνει πραγματική ουσιαστική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Πηγή: 902.gr