Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομμουνιστικό Μέτωπο Ιταλίας: Θυμόμαστε καλά τι συμβολίζει ο Μπερλουσκόνι, δεν θα τον πενθήσουμε!

«Δεν θα τον πεν­θή­σου­με». Αυτό είναι το μήνυ­μα που στέλ­νει το «Κομ­μου­νι­στι­κό Μέτω­πο» (Fronte Comunista) της Ιτα­λί­ας, με αφορ­μή το θάνα­το του Σίλ­βιο Μπερλουσκόνι.

Σε σχό­λιο που δημο­σιεύ­θη­κε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, το Κομ­μου­νι­στι­κό Μέτω­πο αναφέρει:

«Την ημέ­ρα του θανά­του του, πολι­τι­κοί και εφη­με­ρί­δες θα ανα­φερ­θούν σε αυτόν ως ηγέ­τη, παρά­δειγ­μα σπου­δαί­ου επι­χει­ρη­μα­τία, ανθρώ­που που υπη­ρέ­τη­σε το κράτος.

Όμως εμείς θυμό­μα­στε καλά τι συμ­βο­λί­ζει ο Σίλ­βιο Μπερ­λου­σκό­νι: Ένας από τους φανα­τι­κό­τε­ρους υπο­στη­ρι­κτές των χει­ρό­τε­ρων αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών, πολέ­μων, ιδιω­τι­κο­πο­ή­σε­ων και περι­κο­πών στις κοι­νω­νι­κές παροχές.

Όντας ανά­με­σα στους πλου­σιό­τε­ρους ανθρώ­πους της χώρα μας, με τις εται­ρεί­ες του πλού­τι­σε στις πλά­τες των εργα­ζό­με­νων και σε βάρος των πολ­λών, χτί­ζο­ντας την πολι­τι­κή του στην ισχύ των μέσων ενη­μέ­ρω­σης και καθι­στώ­τας τον εαυ­τό του φορέα μιας κουλ­τού­ρας καριε­ρι­σμού βασι­σμέ­νης στον πιο αχα­λί­νω­το ατο­μι­κι­σμό και την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση των γυναικών.

Μέλος της μασο­νι­κής στο­άς P2 και πρω­τό­γο­νος αντι­κομ­μου­νι­στής, αφιέ­ρω­σε την πολι­τι­κή του καριέ­ρα στην διά­λυ­ση των κεκτη­μέ­νων του εργα­τι­κού κινή­μα­τος. Ενα «βιο­γρα­φι­κό» κατα­σκευα­σμέ­νο από εκμε­τάλ­λευ­ση, νόμους για τον εαυ­τό του, κατη­γο­ρί­ες για δια­φθο­ρά, φορο­δια­φυ­γή, σχέ­σεις με το οργα­νω­μέ­νο έγκλη­μα και κατα­πο­λέ­μη­ση των δικαιω­μά­των και των συν­θη­κών δια­βί­ω­σης των λαϊ­κών στρωμάτων.

Δεν θα τον πενθήσουμε».

Πηγή: In Defense of Communism

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο