Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής: Ο λαός της Θράκης να παλέψει για την ικανοποίηση των αναγκών του ενάντια στις όποιες παρεμβάσεις (AUDIO)

Στα γνω­στά παι­χνί­δια της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης με τη μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα της Θρά­κης, αλλά και την άκρα­τη ψηφο­θη­ρία και υπο­κρι­σία από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για τα συμ­φέ­ρο­ντα της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης στο πλαί­σιο των αντα­γω­νι­σμών, ανα­φέρ­θη­κε ο Γιάν­νης Δελής, υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ στην Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης, μιλώ­ντας στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Ελλά­δα 94,3».

Όπως τόνι­σε, η μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα, όπως και όλος ο λαός της Θρά­κης αντι­με­τω­πί­ζει υπαρ­κτά, σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα, όπως η ανερ­γία, οι ελλεί­ψεις σε σχο­λεία, η υπο­λει­τουρ­γία των δομών Υγεί­ας, τα οποία αξιο­ποιού­νται για να προ­ω­θη­θούν διά­φο­ρα σχέδια.

Ο Γ. Δελής ξεκα­θά­ρι­σε ότι ο λαός της περιο­χής, ενω­μέ­νος σε ταξι­κή βάση, ανε­ξάρ­τη­τα από θρή­σκευ­μα, πρέ­πει να παλέ­ψει για την ικα­νο­ποί­η­ση των οξυ­μέ­νων ανα­γκών του, αλλά και να αντι­πα­λέ­ψει τις παρεμ­βά­σεις των αστι­κών τάξε­ων και των αντα­γω­νι­σμών τους.

Μάλι­στα, σημεί­ω­σε ότι οι αντα­γω­νι­σμοί αυτοί σχε­τί­ζο­νται και με το γεγο­νός ότι υπάρ­χει μια μεγά­λη αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή βάση στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη και τις μεγά­λες ενερ­γεια­κές επεν­δύ­σεις στην περιοχή.

Στον αντί­πο­δα, οι υπο­ψή­φιοι του ΚΚΕ στη Θρά­κη είναι άνθρω­ποι δοκι­μα­σμέ­νοι στον αγώ­να και στη διεκ­δί­κη­ση πέρα από δια­χω­ρι­σμούς, γι’ αυτό και έχει σημα­σία να ενι­σχυ­θεί το ΚΚΕ απέ­να­ντι στη συμ­φω­νία των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την περαι­τέ­ρω εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας, για παράδειγμα.

Για­τί μόνο το ΚΚΕ έχει την ικα­νό­τη­τα να κάνει πραγ­μα­τι­κή ουσια­στι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση μέσα και έξω από τη Βου­λή στην επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση από τη σκο­πιά των εργα­τι­κών — λαϊ­κών συμφερόντων.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο