Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από υποψήφιος γραφικού κόμματος, εκλεκτός του ναζί Κασιδιάρη, ένα τσιγάρο δρόμος…

Ένα νέο φασι­στι­κό ακρο­δε­ξιό μόρ­φω­μα «φιγου­ρά­ρει» τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, το οποίο μάλι­στα έχει λάβει και το «χρί­σμα» του κατα­δι­κα­σμέ­νου ναζι­στή εγκλη­μα­τία Κασιδιάρη.

Πρό­κει­ται για το κόμ­μα «Σπαρ­τιά­τες» (ευφά­ντα­στο), με το οποίο δεν θα είχε νόη­μα να ασχο­λη­θεί κανείς, αν δεν υπήρ­χε μια λεπτο­μέ­ρεια η οποία είναι άκρως διδακτική.

«Αρχη­γός» του μορ­φώ­μα­τος αυτού είναι ο Βασί­λης Στί­γκας, ο εκλε­κτός του φασί­στα Κασι­διά­ρη. Και λοι­πόν; Θα ανα­ρω­τιέ­ται κανείς. Το αξιο­ση­μεί­ω­το είναι το εξής: Ο Β. Στί­γκας δεν είναι παντε­λώς άγνω­στος, καθώς το 2019 ήταν υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής και ευρω­βου­λευ­τής με το κόμ­μα του «λαγού» των αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών, Β. Λεβέ­ντη και της Ένω­σης Κεντρώων.

Το πώς από υπο­ψή­φιος σε ένα γρα­φι­κό κόμ­μα έφτα­σε να έχει τη στή­ρι­ξη ενός κατα­δι­κα­σμέ­νου έγκλει­στου ναζι­στή γεν­νά ερω­τή­μα­τα, ωστό­σο είναι ενδει­κτι­κό του τι ρόλο μπο­ρούν να παί­ξουν τα λεγό­με­να μικρά κόμ­μα­τα και πόσο επι­κίν­δυ­νη μπο­ρεί να απο­δει­χθεί η ψήφος σε αυτά, στο πλαί­σιο ενός δήθεν αντι­συ­στη­μι­σμού που στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όμως είναι ξεκά­θα­ρη επι­λο­γή «εντός των τει­χών» που αξιο­ποιεί­ται σε βάρος του λαού.

Άλλω­στε, δεν είναι η πρώ­τη φορά που πολι­τευ­τές «μικρών κομ­μά­των» παίρ­νουν μετα­γρα­φές, ιδρύ­ουν νέα κόμ­μα­τα-ανα­χώ­μα­τα, εγκλω­βί­ζο­ντας τη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή σε κανά­λια παντε­λώς ακίν­δυ­να για το σύστη­μα, μα επι­βλα­βή για τον λαό.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο