Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι απώθησε ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι απώ­θη­σε από­πει­ρες επί­θε­σης από τις ουκρα­νι­κές δυνά­μεις στις περιο­χές του Ντο­νέ­τσκ και της Ζαπο­ρί­ζια και ότι χτύ­πη­σε στό­χους με πυραυ­λι­κά πλήγ­μα­τα υψη­λής ακρί­βειας, που εξα­πο­λύ­θη­καν από τη θάλασσα.

Η Ουκρα­νία ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι τα στρα­τεύ­μα­τά της ανα­κα­τέ­λα­βαν και τέταρ­το χωριό από τις ρωσι­κές δυνά­μεις σε ένα σύμπλεγ­μα οικι­σμών στα νοτιο­α­να­το­λι­κά, μία ημέ­ρα αφού ανέ­φε­ρε τα πρώ­τα μικρά κέρ­δη στην πολυα­να­με­νό­με­νη αντε­πί­θε­σή της.

Το Reuters δεν ήταν άμε­σα σε θέση να δια­σταυ­ρώ­σει ανε­ξάρ­τη­τα τις ανα­φο­ρές για το πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία ανέ­φε­ρε ότι οι δυνά­μεις της εξα­πέ­λυ­σαν χτύ­πη­μα σε θέσεις Ουκρα­νών εφέ­δρων με οπλι­σμό ακρι­βεί­ας μεγά­λου βελη­νε­κούς, με εκτό­ξευ­ση από τη θάλασσα.

Η περιο­χή του Ντο­νέ­τσκ στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία και η Ζαπο­ρί­ζια νοτιό­τε­ρα είναι μετα­ξύ των πέντε περιο­χών, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της χερ­σο­νή­σου της Κρι­μαί­ας στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, που η Μόσχα υπο­στη­ρί­ζει ότι προ­σαρ­τή­σει από την Ουκρανία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο