Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σήμερα είναι μέρα πάλης ενάντια σε κάθε μορφή ανισοτιμίας, βίας, κακοποίησης, για τη γυναικεία χειραφέτηση, για την απαλλαγή από την εκμετάλλευση. Σήμερα, επίσης, ταυτόχρονα είναι μέρα πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τη μη εμπλοκή της Ελλάδας βαθύτερα σε αυτόν», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Με σύνθημα «εκμετάλλευση, πόλεμος και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση των λαών», η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, εργατικά σωματεία, φορείς των αυτοαπασχολούμενων και Φοιτητικοί Σύλλογοι  διαδήλωσαν τιμώντας την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, και παράλληλα υψώνοντας τη φωνή τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

«Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», φώναξαν οι γυναίκες πίσω από τα πανό των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ που πήραν πρώτες τη θέση τους μπροστά από την εξέδρα. Κατήγγειλαν τον πόλεμο με τον οποίο οι ιμπεριαλιστές «τη Γη ξαναμοιράζουν» και απαίτησαν την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν.

Σύντομα τη φωνή τους ένωσαν μαζί τους εργαζόμενες και εργαζόμενοι που κατέφτασαν από τις προσυγκεντρώσεις, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι. «Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω απ’ την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί», διαδήλωσαν.

Παράλληλα, οι εργαζόμενες καταδικάζουν «τα ωράρια και τη ζωή-“λάστιχο”», διεκδικούν σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, την Υγεία, τη μητρότητα.

Με πληροφορίες από 902.gr

Ναπολέων Σουκατζίδης Το μεγαλείο ενός αγωνιστή της Αντίστασης, του Θέμου Κορνάρου