Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Αθηναίων: Να γίνει αντισεισμικός έλεγχος κτιρίων και επιθεώρηση θεμελίων ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Να γίνει αντισεισμικός έλεγχος στις πολυκατοικίες της Αθήνας που είναι προ του ’70 και να γίνει επιθεώρηση των θεμελίων ζήτησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2023.

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να δοθεί ένα σχέδιο σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στα όρια του Δήμου της Αθήνας, που ανάλογα με τον φορέα που τα καταγράφει φτάνουν τα 1.200 ή 2.400 ακίνητα και κυριολεκτικά αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε πως θα πρέπει με κάθε μέσο και τρόπο να εκφραστεί η έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, προσθέτοντας ότι η έκφραση της αλληλεγγύης όμως δεν μπορεί να μπαίνει κάτω από σπόνσορες, όπως η απόφαση της ΚΕΔΕ για συνεργασία με τον «ΣΚΑΪ» και είναι απαράδεκτο να μη φτάνει η βοήθεια στον λαό της Συρίας λόγω του εμπάργκο που συνεχίζεται. Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος της Αθήνας δεν συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ.

Επιπλέον, με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις πιάτσες ναρκωτικών της Αθήνας, ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι μια κανονικότητα με την οποία θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε και πρόσθεσε πως χάθηκε μία τετραετία στο θέμα των ναρκωτικών. Ακούσαμε πολλά για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης με τους οποίους από την αρχή διαφωνήσαμε. Έναν χρόνο μετά θα πρέπει να γίνει και ένας απολογισμός. Σημείωσε πως «όλα αυτά συμβαίνουν σε συνδυασμό με την ασυλία των ναρκεμπόρων οι οποίοι δρουν σε συγκεκριμένους χώρους, συγκεκριμένες ώρες, με συγκεκριμένο πελατολόγιο, πουλάνε ναρκωτικά και μάλιστα λίγα μόλις μέτρα από Αστυνομικά Τμήματα».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα