Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη- ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΑΪΤΑ («Λαϊκή Συσπείρωση»): Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαάιτα Οδυσσέας απαντά σε τρεις ερωτήσεις που τέθηκαν στο πλαίσιο γραπτού debate του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Ερώτηση: Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Μαάϊτα Οδυσσέας: Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού σε παιδεία, υγεία, πολιτισμό, αθλητισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, κάθε μικρό και μεγάλο που σχετίζεται με την καθημερινότητα. Θέλουμε έναν δήμο που δεν επιβαρύνει το λαό με δημοτικά τέλη και φόρους, δεν κρύβεται πίσω από το θεσμικό πλαίσιο αλλά μπαίνει μπροστά στην διεκδίκηση, δυναμώνει την αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ερώτηση: Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος του Δήμου καλύπτεται από δάση, άλση, εκτάσεις πρασίνου και ρέματα, σε τι κινήσεις πρόκειται να προβείτε για την πρόληψη ενδεχόμενων περιβαλλοντικών κινδύνων (πυρκαγιάς, πλημμυρών κ.α.);

Μαάϊτα Οδυσσέας: Είναι ανάγκη η αύξηση των κονδυλίων για πυροπροστασία, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση. Η πυροπροστασία δεν μπορεί να βασίζεται σε εθελοντές. Χρειάζεται ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με προσωπικό, ανανέωση του εξοπλισμού. Ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμό του αντιπυρικού σχεδιασμού. Σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων που θα εκσυγχρονίζονται, ενημέρωση των κατοίκων, μέτρα που θα παίρνονται πριν γίνει το κακό.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέτετε για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Πυλαίας;

Μαάϊτα Οδυσσέας: Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι στα σχέδια για τη δημιουργία μαρίνας. Διεκδικούμε να διαμορφωθεί στην παραλία της Πυλαίας ένας δημόσιος χώρος αναψυχής, άθλησης κλπ… για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη πρόσβαση για το λαό, ένας χώρος που θα στοχεύει στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών. 

Πηγή: ΑΠΕ