Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ: Την αντίθεσή τους στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για το άγριο λιντσάρισμα του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου μέχρι θανάτου τον Σεπτέμβρη του 2018 μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι δύο κατηγορούμενοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης προτείνεται να κριθούν ένοχοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη καταλογίζοντας τους «απερισκεψία. Ταυτόχρονα αρνήθηκε να μετατρέψει την κατηγορία τους σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και πρότεινε την απαλλαγή των τεσσάρων αστυνομικών που πήγαν στο χώρο.

Σήμερα, στις αγορεύσεις του οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την εισαγγελική πρόταση, για την απόρριψη του αιτήματος μεταβολής κατηγορίας και για την απαλλαγή των αστυνομικών. Αναφερόμενοι και στο σημαντικό ψηφιακό, βιντεοληπτικό υλικό σημείωσαν «εννέα αστυνομικοί άφησαν ανενόχλητους τους δράστες του βίαιου εγκλήματος να αλωνίζουν, να καθαρίζουν και να πετάνε κυριολεκτικά στα σκουπίδια πειστήρια, γιατί έπρεπε να συλλάβουν το ημιθανές θύμα. Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος πέθανε στα χέρια του κρατικού μηχανισμού». Απευθυνόμενοι στο δικαστήριο υπογράμμισαν ότι πρέπει «να θέσετε εσείς ένα ανάχωμα στον κοινωνικό κανιβαλισμό, πρέπει να καταδικάσετε όλους τους κατηγορούμενους σύμφωνα με τα ειδικότερα που σας έχουμε πει. Για σας είναι μονόδρομος και η μόνη ορθή απονομή Δικαιοσύνης θα είναι η αυστηρή τιμωρία των κατηγορουμένων».

Εν τω μεταξύ σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του θύματος, είπε ανάμεσα σε άλλα «δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή, ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία για αυτό το γεγονός και τις ανάλογες ποινές».

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων