Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πολιτική αγωγή ζητά να συνεχιστεί κανονικά η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης

Ξεκίνησε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά τη διακοπή λόγω της αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας του κορονοϊού.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών. Από τις 15 Ιούνη, σύσσωμη η Πολιτική Αγωγή (δολοφονία Φύσσα, δολοφονικές επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) έχει προβεί σε δήλωση – επιστολή προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου, επισημαίνοντας «για άλλη μία φορά τον κίνδυνο η δίκη να μην τερματιστεί μέσα στα εύλογα χρονικά όρια, αλλά να υποβληθεί σε περιπέτεια νέας παράτασης απροσδιόριστης διάρκειας, ιδίως εάν, πράγμα μη αποκλειόμενο από τις μέχρι τώρα προβλέψεις, τα δικαστήρια ξανακλείσουν λόγω του κορονοϊού τους επικείμενους χειμερινούς μήνες».

Η Πολιτική Αγωγή ζητά την καθημερινή διεξαγωγή της δίκης καθ’ όλο το υπολειπόμενο διάστημα του μηνός Ιούνη και όλο τον Ιούλη, καθώς επίσης και το Σεπτέμβρη 2020 και μετά, εφόσον χρειαστεί. Ακόμα, ζητά λήψη μέτρων, ώστε να εξαντλούνται τα χρονικά όρια κάθε μίας δικασίμου και να αποφεύγονται φαινόμενα πρόωρης λήξης, ή και ματαίωσης των συνεδριάσεων εξαιτίας απουσίας συνηγόρων που έχουν σειρά να αγορεύσουν. Τηρουμένων των ανωτέρω προϋποθέσεων, θεωρεί επίσης βέβαιη τη δυνατότητα λήξης της ακροαματικής διαδικασίας και των αγορεύσεων μέχρι τον Οκτώβρη 2020, οπότε και είναι ενδεχόμενο να κλείσουν τα δικαστήρια ξανά λόγω του κορονοϊού.

Μάλιστα, τονίζει ότι «και αν ακόμα η ακροαματική διαδικασία και οι αγορεύσεις δεν ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβρη 2020, θεωρούμε ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις η δίκη να συνεχιστεί και να μη διακοπεί εκ νέου σε καμία περίπτωση εξαιτίας των μέτρων του κορονοϊού, όχι μόνο λόγω της μεγάλης σημασίας και της πολύ μεγάλης διάρκειας αυτής μέχρι τώρα (θυμίζουμε ότι είχε ξεκινήσει στις 20/4/2015), αλλά και λόγω του ότι η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, στην οποία διεξάγεται, αποδεδειγμένα πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την τήρηση μέτρων ασφαλείας».

Πηγή: 902.gr