Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με καταθέσεις για την επίθεση στο ΠΑΜΕ συνεχίστηκε η διαδικασία

Ο Μύρων Σημαντήρης, μέλος τότε της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, κατέθεσε σήμερα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για την δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ο μάρτυρας, δεν ήταν παρών στη δολοφονική επίθεση, αλλά είχε καταθέσει και στην προανακριτική διαδικασία εκτός από το πρωτόδικο δικαστήριο, για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους.

Αναφέρθηκε και σήμερα σε γενικότερες απειλές που έρχονταν από κάποιους εργολάβους και μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ζώνη, ήδη από το 2012, καλλιεργώντας κλίμα. Επίσης στην πληροφορία που είχαν ένα χρόνο πριν την επίθεση, για ένα ραντεβού της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένους εργοδότες όπου δόθηκαν χρήματα γιατί «θα καθάριζε το συνδικάτο στο χώρο και όπως αποδείχθηκε αυτό ήταν απόλυτα αληθές. Εμείς ενημερώσαμε τον Εισαγγελέα και τον λιμενάρχη Πειραιά και έτσι καθυστερήσαμε ένα χρόνο, πριν το χτύπημα».

Ο Μ. Σημαντήρης κατέθεσε ότι με «την δομή που είχε η ναζιστική οργάνωση, μια στρατιωτικού τύπου δομή, θα μπορούσε να κάνει την δουλειά». Πρόσθεσε πως «από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, κανείς δεν κάνει καμία κίνηση αν δεν πάρει τη γραμμή του αρχηγού, είναι στρατιωτάκια» και επισήμανε επιπλέον για τον εν λόγω μηχανισμό ότι έκανε και άλλες δολοφονικές επιθέσεις (δολοφονία του Φύσσα, Αιγύπτιοι αλιεργάτες κ.α.). Μάλιστα ανέφερε ότι τα ονόματα των εργοδοτών που έδωσαν χρήματα στην Χρυσή Αυγή για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκτός από το πρωτόδικο δικαστήριο είχαν κατατεθεί και προανακριτικά από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη, χωρίς να υπάρξει αντίδραση από την Χρυσή Αυγή εναντίον του Συνδικάτου ή διάψευση ή κάποια μήνυση…

Ο μάρτυρας υπογράμμισε ότι αν δείτε το σημείο της επίθεσης στον κεντρικότερο δρόμο του Περάματος, «είναι ενέδρα κανονική από θαύμα θεωρούμε ότι δεν είχαμε νεκρούς συναδέλφους, όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι που σήμαινε ότι ήθελαν νεκρούς ή νεκρό συνάδελφο». «Το οποιοδήποτε εργαλείο όταν σας κοπανάω στο κεφάλι μπορεί να γίνει φονικό», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγός το είχε προαναγγείλει για «τους λακέδες του ΠΑΜΕ».

Πηγή: 902.gr