Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Κατάπτυστο το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που δηλώνει κυνική στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σε και καταγ­γέλ­λει το κατά­πτυ­στο κοι­νό ψήφι­σμα Ευρω­παϊ­κού Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος (ΝΔ), Σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών (ΠΑΣΟΚ), Φιλε­λεύ­θε­ρων, ακρο­δε­ξιών (Ελλη­νι­κή Λύση) και Πρασίνων.

Ενώ ρέει το αίμα  χιλιά­δων Παλαι­στι­νί­ων στη Γάζα από τους εγκλη­μα­τι­κούς ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς και προ­ω­θεί­ται χερ­σαία επέμ­βα­ση, το ψήφι­σμα σπεύ­δει να δηλώ­σει την κυνι­κή στή­ρι­ξή του στο κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ για να συνε­χί­σει τη σφα­γή του παλαι­στι­νια­κού λαού. Υιο­θε­τώ­ντας τη χυδαία ισραη­λι­νή προ­πα­γάν­δα επι­χει­ρεί να βάλει στη θέση του κατη­γο­ρού­με­νου τον Παλαι­στι­νια­κό λαό, την αντί­στα­σή του ενά­ντια στη βάρ­βα­ρη ισραη­λι­νή κατοχή.

Επι­κα­λεί­ται το «δικαί­ω­μα αυτο­ά­μυ­νας» του Ισρα­ήλ, που του ζητά να το ασκή­σει… «σύμ­φω­να με το διε­θνές ανθρω­πι­στι­κό δίκαιο», δηλα­δή να έχει το «ελεύ­θε­ρο» να σφα­γιά­ζει Παλαι­στί­νιους, να βομ­βαρ­δί­ζει και να δολο­φο­νεί… με «ανθρω­πι­στι­κούς κανό­νες» για τη διαιώ­νι­ση και επέ­κτα­ση της κατο­χής, που το ψήφι­σμα προ­κλη­τι­κά απο­σιω­πά και αποκρύπτει.

Το Ευρω­κοι­νο­βού­λιο επι­χει­ρεί επί­σης να αθω­ώ­σει ακό­μη και την ισραη­λι­νή θηριω­δία του βομ­βαρ­δι­σμού του Νοσο­κο­μεί­ου «Αλ Άχλι» με θύμα­τα εκα­το­ντά­δες παι­διά και αμά­χους, παρι­στά­νο­ντας το ανή­ξε­ρο για τον δολο­φό­νο, ζητώ­ντας μάλι­στα «διε­θνή έρευ­να για να εντο­πι­στούν οι υπαίτιοι»!!!

Την ίδια στιγ­μή που το Ισρα­ήλ έχει μετα­τρέ­ψει τη Γάζα σε κόλα­ση, ζητά­ει ουσια­στι­κά να περι­κο­πούν ακό­μα κι αυτά τα ανε­παρ­κέ­στα­τα ευρω­ε­νω­σια­κά κον­δύ­λια προς την Παλαι­στί­νη. Απαι­τεί δε λογο­κρι­σία στα Μέσα Κοι­νω­νι­κής Δικτύ­ω­σης για να φιμω­θεί η αλή­θεια του παλαι­στι­νια­κού λαού.

Το άθλιο ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου υπη­ρε­τεί την πολι­τι­κή της ΕΕ και των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων που στη­ρί­ζουν το ισραη­λι­νό κρά­τος και στρα­τιω­τι­κά με ανα­θέ­σεις συμ­βά­σε­ων ύψους 60 εκατ. ευρώ τον χρό­νο σε ισραη­λι­νές εται­ρεί­ες στρα­τιω­τι­κής τεχνο­λο­γί­ας και πωλή­σεις όπλων 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ΕΕ, οι κυβερ­νή­σεις και τα αστι­κά κόμ­μα­τα στα κρά­τη-μέλη της έχουν δια­λέ­ξει πλευ­ρά, την ενί­σχυ­ση του ισραη­λι­νού κατο­χι­κού κρά­τους για την προ­ώ­θη­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών ΕΕ — ΗΠΑ — ΝΑΤΟ στη Μ. Ανα­το­λή. Είναι συνέ­νο­χοι των εγκλη­μά­των του ισραη­λι­νού κρά­τους, όπως και η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση και το φασι­στι­κό μόρ­φω­μα των Σπαρτιατών.

Το ΚΚΕ στέ­κε­ται στη σωστή πλευ­ρά της Ιστο­ρί­ας. Απαι­τεί τον άμε­σο τερ­μα­τι­σμό της σφα­γής των Παλαι­στι­νί­ων από το Ισρα­ήλ. Ενώ­νου­με τη φωνή μας με τους λαούς που σ’ όλο τον κόσμο πλημ­μυ­ρί­ζουν τους δρό­μους δια­δη­λώ­νο­ντας την αλλη­λεγ­γύη τους στον Παλαι­στι­νια­κό λαό και το δίκιο του. Στον αγώ­να του για το τέλος της ισραη­λι­νής κατο­χής,  μια ελεύ­θε­ρη πατρί­δα,  ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967 με πρω­τεύ­ου­σα την Αν. Ιερου­σα­λήμ, την επι­στρο­φή των προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους, την απε­λευ­θέ­ρω­ση των πολι­τι­κών κρατουμένων.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο