Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με καταθέσεις για την επίθεση στο ΠΑΜΕ συνεχίστηκε η διαδικασία

Ο Μύρων Σημα­ντή­ρης, μέλος τότε της διοί­κη­σης του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου, κατέ­θε­σε σήμε­ρα στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, για την δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ. Ο μάρ­τυ­ρας, δεν ήταν παρών στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση, αλλά είχε κατα­θέ­σει και στην προ­α­να­κρι­τι­κή δια­δι­κα­σία εκτός από το πρω­τό­δι­κο δικα­στή­ριο, για τη σχέ­ση της Χρυ­σής Αυγής με τους εργολάβους.

Ανα­φέρ­θη­κε και σήμε­ρα σε γενι­κό­τε­ρες απει­λές που έρχο­νταν από κάποιους εργο­λά­βους και μέλη της Χρυ­σής Αυγής στην Ζώνη, ήδη από το 2012, καλ­λιερ­γώ­ντας κλί­μα. Επί­σης στην πλη­ρο­φο­ρία που είχαν ένα χρό­νο πριν την επί­θε­ση, για ένα ραντε­βού της Χρυ­σής Αυγής με συγκε­κρι­μέ­νους εργο­δό­τες όπου δόθη­καν χρή­μα­τα για­τί «θα καθά­ρι­ζε το συν­δι­κά­το στο χώρο και όπως απο­δεί­χθη­κε αυτό ήταν από­λυ­τα αλη­θές. Εμείς ενη­με­ρώ­σα­με τον Εισαγ­γε­λέα και τον λιμε­νάρ­χη Πει­ραιά και έτσι καθυ­στε­ρή­σα­με ένα χρό­νο, πριν το χτύπημα».

Ο Μ. Σημα­ντή­ρης κατέ­θε­σε ότι με «την δομή που είχε η ναζι­στι­κή οργά­νω­ση, μια στρα­τιω­τι­κού τύπου δομή, θα μπο­ρού­σε να κάνει την δου­λειά». Πρό­σθε­σε πως «από τα βίντεο που κυκλο­φό­ρη­σαν, κανείς δεν κάνει καμία κίνη­ση αν δεν πάρει τη γραμ­μή του αρχη­γού, είναι στρα­τιω­τά­κια» και επι­σή­μα­νε επι­πλέ­ον για τον εν λόγω μηχα­νι­σμό ότι έκα­νε και άλλες δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις (δολο­φο­νία του Φύσ­σα, Αιγύ­πτιοι αλιερ­γά­τες κ.α.). Μάλι­στα ανέ­φε­ρε ότι τα ονό­μα­τα των εργο­δο­τών που έδω­σαν χρή­μα­τα στην Χρυ­σή Αυγή για την επί­θε­ση στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ, εκτός από το πρω­τό­δι­κο δικα­στή­ριο είχαν κατα­τε­θεί και προ­α­να­κρι­τι­κά από τον πρό­ε­δρο του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Σωτή­ρη Που­λι­κό­γιαν­νη, χωρίς να υπάρ­ξει αντί­δρα­ση από την Χρυ­σή Αυγή ενα­ντί­ον του Συν­δι­κά­του ή διά­ψευ­ση ή κάποια μήνυση…

Ο μάρ­τυ­ρας υπο­γράμ­μι­σε ότι αν δεί­τε το σημείο της επί­θε­σης στον κεντρι­κό­τε­ρο δρό­μο του Περά­μα­τος, «είναι ενέ­δρα κανο­νι­κή από θαύ­μα θεω­ρού­με ότι δεν είχα­με νεκρούς συνα­δέλ­φους, όλα τα χτυ­πή­μα­τα ήταν στο κεφά­λι που σήμαι­νε ότι ήθε­λαν νεκρούς ή νεκρό συνά­δελ­φο». «Το οποιο­δή­πο­τε εργα­λείο όταν σας κοπα­νάω στο κεφά­λι μπο­ρεί να γίνει φονι­κό», πρό­σθε­σε, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι το στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής, Ι. Λαγός το είχε προ­α­ναγ­γεί­λει για «τους λακέ­δες του ΠΑΜΕ».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο