Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης ποινής από τους ναζιστές εγκληματίες Κασιδιάρη και Λαγό

Ακόμα ένα κακόγουστο σόου, μαζί με τους υποστηρικτές του, έδωσε σήμερα ο ναζιστής Κασιδιάρης, με την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τόσο αυτός όσο και ο άλλος ναζί-δολοφόνος, Λαγός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο αίτημα εκκρεμεί για τον Κασιδιάρη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Με αίτησή του μάλιστα η εκδίκαση είχε αναβληθεί δύο φορές και θα γίνει στις 16 Γενάρη του 2023. Στην τοποθέτησή του, ο ναζιστής Κασιδιάρης, με τη σβάστικα στο μπράτσο του, το καταδικασμένο διευθυντικό στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία σκότωσε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, λιντσάρισε επιχειρώντας να σκοτώσει τους Αιγύπτιους ψαράδες, έκανε δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τα μέλη του ΚΚΕ, σε Στέκια όπως η «Αντίπνοια» και το «Συνεργείο» κ.ά., έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως αν παραμείνει στη φυλακή, θα υποστεί υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη όχι μόνο αυτός αλλά ο ελληνικός λαός… Ο Κασιδιάρης έχει κάνει 3,5 χρόνια φυλακή.

Όσον αφορά για την αίτηση του ναζιστή Λαγού που δηλώνει πολιτικός κρατούμενος είναι η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης που υποβάλλει στο δικαστήριο. Η πρώτη είχε απορριφθεί ομόφωνα στις 6 Ιούλη με πρόταση και της εισαγγελέα της έδρας. Το προκλητικό επιχείρημα του υπερασπιστή του ήταν πως ο Λαγός θα μπορούσε, όσο ήταν στις Βρυξέλλες, να διαφύγει σε άλλη χώρα, αλλά δεν το έκανε γιατί όπως είπε έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη… Υπενθυμίζεται ότι ο ναζιστής Λαγός και πρόσφατα έκανε λόγο για έδρα σε «διατεταγμένη υπηρεσία, μια έδρα αξιοθρήνητη η οποία έχει λάβει τις αποφάσεις της»…

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε για τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη με την πρόταση εισαγγελέα και την απόφαση του Δικαστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη και πάλι διακόπηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων της Νομικής Βοήθειας.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα