Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» θετικοί στον κορονοϊό – Μεγάλη θετικοποίηση και μεταξύ των ασθενών,

Περιορίζεται στο ελάχιστο, το επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και για διάστημα δύο εβδομάδων θα επιτρέπεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα νοσούν 92 σε σύνολο 3.400 εργαζομένων.  Πρόκειται για ιατρονοσηλευτικό όσο και διοικητικό προσωπικό του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Τρίτη οι υγειονομικοί σε καραντίνα (πέντε μέρες), που νοσούν από covid-19 θα είναι 57, καθώς αναμένεται να επιστρέψουν 35. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η πιθανότητα αύξησης αυτού του ποσοστού, το οποίο θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες δυσχέρειες στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σε ισχύ είναι και το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στους επισκέπτες υγείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο που μίλησε στο kathimerini.gr, υπάρχει μεγάλη θετικοποίηση και μεταξύ των ασθενών, κάτι που σημαίνει πως ενώ εισάγονται ως αρνητικοί με PCR τεστ, κατά τη νοσηλεία τους στον Ευαγγελισμό, ένα μεγάλο ποσοστό διαγιγνώσκεται με νέο κορονοϊό.

Όμως τα νούμερα αμφισβητούνται από τους εργαζόμενους που θεωρούν πως τα κρούσματα είναι αρκετά περισσότερα στους υγειονομικούς και δεν μπορούν να φανούν λόγω των εμποδίων στα τεστ. Είναι χαρακτηριστικό πως το ιατρείο για τα τεστ προσωπικού λειτουργούσε πριν λίγες μέρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 το απόγευμα και δεχόταν μόλις 50 δείγματα!

Επιπλέον, εργαζόμενος έδωσε δείγμα την Παρασκευή και έλαβε τα αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής. Επισημαίνουν επίσης και τις ευθύνες του Διοικητή για την μη λήψη ουσιαστικών μέτρων. Αφήνουν να εννοηθεί πως γίνεται “διαχείριση” των θετικών κρουσμάτων για να μην προκληθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα στο νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ανάγκη για άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και της επίταξης των ιδιωτικών.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση το σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό τόνιζε πως “η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ακούει τους υγειονομικούς, αλλά μας αγνοεί επιδεικτικά και δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις προτάσεις μας που αφορούν στην ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας”

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και σε άλλα νοσοκομεία υπάρχουν παρόμοια περιστατικά με υγειονομικό προσωπικό να νοσεί με κορονοϊό.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων